229 Kč
249 Kč
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
V dobách dávných, v roce 1720, vydal se Francouz Gabriel de Clieu z návštěvy krále Ludvíka XIV. na dlouhou plavbu k ostrovu Martinique. Vezl s sebou dar z majetku královského - dvě rostliny kávovníku. Legenda praví, že při proplouvání Atlantikem nastalo naprosté bezvětří a de Clieu uvízl na širém moři. Jak šly dny dál, zásoby docházely a rostliny začaly uvadat. Gabriel de Clieu obětoval svoji poslední zásobu vody kávovníkům. Zanedlouho začalo opět foukat, plachty se napnuly a de Clieu šťastně doplul na Martinique i s jednou rostlinkou, která díky jeho oběti přežila. Mezi lety 1725 a 1735 se pak rostlinky dostaly na ostrov Hispaniola, kde dnes leží Dominikánská republika. V tamější bohaté půdě začaly kávovníky hojně růst a daly vzniknout dnes jedněm z nejstarších kávových plantáží Nového Světa...
Káva označovaná jako Barahona z Dominikánské republiky je opravdovým gurmánským zážitkem. Díky její plné a sladké chuti, velmi nízké kyselosti a vynikajícímu aroma je nejen považována za nejlepší kávu Dominikánské republiky, ale dokonce je často přirovnávána ke slavné jamajské Blue Mountain.
Region Barahona v Dominikánské republice se může chlubit opravdu unikátním podnebím pro pěstování - celoroční deště, teplé oceánské proudy a mírné pasáty, to vše jsou ideální podmínky pro dlouhé vegetační období. Díky tomu se mohou kávové plody otevírat pomalu, což zaručuje perfektní kvalitu. V Dominikánské republice je tamější káva vzhledem ke své vysoké kvalitě a nízké kyselosti natolik ceněná a oblíbená, že oproti jiným středoamerickým a latinskoamerickým zemím, které většinu kávy vyvážejí, jí hodně zůstává na ostrově, kde je považována za elixír života. V roce 2007 bylo v Dominikánské republice 50.000 pěstiteli vyprodukováno 4.500 tun kávy k exportu.
Pro kávu Dominikánská republika Barahona je charakteristická sladká, bohatá plná chuť s velmi jemnou kyselostí. Výtečné aroma je už jen příjemným doplňkem toho, co se odehraje ve Vašich ústech hned po prvním doušku této kávy...
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.
Po otvorení ma prekvapila veľmi intenzívna dosť horká vôňa a tmavá farba. Takisto aj chuť po príprave (handpresso) je pomerne dosť horká a intenzívna. Túto kávu bez trošky cukru asi nedám, ale s trochou trstinového cukru bol výsledok porovnateľný s tmavou čokoládou 90+ %. Dobrá, ale pre mňa osobne nie na každodenné pitie.
Dobrý den, je káva spíše na espreso nebo filtr? Děkuji
Pražení
Dobrý den, již spoustu let u vás objednávám Dominikánskou zrnkovou kávu a ač jsem vyzkoušela spoustu jiných, zatím jsem nenašla kávu, která by mi chutnala víc. Bohužel v poslední zásilce mi přijde, že je káva méně pražená, než bývala v minulosti a mně osobně díky tomu moc nechutná. Dodávka z letošního června. Bude takto méně pražená i nadále nebo to byla nějaká jednorázová záležitost?