+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
    :(
    To je škody, košík je prázdný

    Kávová akademie

    O kávě toho dost víme, ale stejně se pořád učíme. A vy teď můžete taky.
    Pěstování a zpracování kávy

    Jak se káva pěstuje, zpracovává a praží?

    Výběr kávy a příslušenství

    Jak si vybrat kávu, aby vám chutnala?

    Před přípravou kávy

    Jak kávu skladovat, mlít a na co si dát pozor?

    Espresso a nápoje z něj

    Jak si udělat espresso, cappuccino nebo caffè latte?

    Alternativní způsoby přípravy kávy

    Od french pressu až po ledovou kávu

    Nejpopulárnější epizody

    Jaký je rozdíl mezi komoditní a výběrovou kávou?
    Jaký je rozdíl mezi komoditní a výběrovou kávou?

    Otázka, na kterou máme poměrně jasnou odpověď. I když tomu skutečnost často neodpovídá. Zatímco na komoditní kávu se plive, u té výběrové se pyšně pokyvuje hlav... zobrazit článek

    Jakou řadu našich káv si vybrat?
    Jakou řadu našich káv si vybrat?

    Že káva není pro každého? To si tak úplně nemyslíme. Když se totiž správně vybere, tak je úplně pro všechny. Každá řada je totiž úplně jiná a uspokojí jiné chut... zobrazit článek

    Jaký je rozdíl mezi arabikou a robustou?
    Jaký je rozdíl mezi arabikou a robustou?

    Na světě roste přes 120 druhů kávovníků. Ale 98 % světové produkce tvoří jen dva z nich – kávovník arabský (arabika) a kávovník statný (robusta). Zatímco káva z... zobrazit článek

    Jak namlít kávu pro různé způsoby přípravy
    Jak namlít kávu pro různé způsoby přípravy

    Tak nějak všichni ví, že se zrnka musí před přípravou namlít. Už se ale míň mluví o tom, jaká je správná hrubost. To je totiž složitější a neexistuje na to jasn... zobrazit článek