+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Blog o kávě

    Píšeme, abyste měli co číst u kávy – a hlavně teda o kávě. Sbíráme fakta, vyvracíme mýty a pořád sledujeme, co se kde v tom našem voňavém světě šustne. Tak dobrou chuť, pokud právě popíjíte.
    Jak jsme si odvezli 3 skvělé výběrovky z World of Coffee 2025
    Jak jsme si odvezli 3 skvělé výběrovky z World of Coffee 2025
    11. července 2025
    Kávové akce a veletrhy2 minuty čtení
    Letos nás kávový festival World of Coffee zavál do Ženevy. A věřte nám, stálo to za to jako vždy. Ve dvou dnech jsme stihli tolik cuppingů, že kofein nám v žilách bude kolovat ještě dlouho. Ale víte co? Přesně pro tohle sem jezdíme! zobrazit článek
    5 kávových drinků, které rozvířily TikTok a chuťové buňky
    5 kávových drinků, které rozvířily TikTok a chuťové buňky
    18. května 2025
    Kávové recepty5 minut čtení
    Káva. Pro někoho každodenní rituál. Pro jiného důvod vstát z postele. A pro sociální sítě? Studnice nečekaných nápadů, které dokážou pobláznit celý svět. zobrazit článek
    Legendární Bialetti mění majitele
    Legendární Bialetti mění majitele
    21. dubna 2025
    Kávové zajímavosti3 minuty čtení
    Ikonická moka konvička, která desítky let bublala v kuchyních po celém světě, mění kurz. Bialetti, značka spojená s italským kávovým rituálem, se stává součástí investičního portfolia východní Asie. A není to jen účetní operace – jde o kávovou kulturu, paměť i budoucnost. zobrazit článek
    Seznamte se s našimi pražičkami
    Seznamte se s našimi pražičkami
    12. dubna 2025
    Kávové zajímavosti4 minuty čtení
    Když si vychutnáváte šálek naší kávy, cítíte v něm pečlivost, zkušenost a lásku k řemeslu. Ale co stojí za tou dokonalou chutí? Kromě výběru těch nejlepších kávových zrn je to hlavně pražení. A tady přicházejí na scénu naše tři klíčové mašiny: Diedrich CR-70, Probat Probatone 12 a Probat BRZ 2. Každá z nich plní v pražírně svou jedinečnou roli – od prvních testovacích vzorků až po velkosériovou produkci. Pojďme se podívat, jak fungují a proč jsme si je vybrali. zobrazit článek
    Geisha: Královna kávy, která si potrpí na luxus
    Geisha: Královna kávy, která si potrpí na luxus
    23. března 2025
    Mýty a fakta o kávě5 minut čtení
    Jestli existuje káva, kterou byste mohli přirovnat k haute couture módního světa, je to Geisha. Žádné hromadné konfekční zrno, ale šálek plný elegance, překvapení a až nehorázného luxusu. Pokud jste milovníci kávy, už jste o ní určitě slyšeli. Pokud ne, pohodlně se usaďte a vychutnejte si příběh jedné z nejexkluzivnějších odrůd arabiky. zobrazit článek
    Budoucnost kávy přichází s novými chutěmi, vědeckými metodami a technologickými inovacemi
    Budoucnost kávy přichází s novými chutěmi, vědeckými metodami a technologickými inovacemi
    7. března 2025
    Kávové zajímavosti6 minut čtení
    Káva už dávno není jen o espressu a cappuccinu. Nové chutě, experimentální metody zpracování i špičkové technologie mění způsob, jak si svůj oblíbený šálek vychutnáte. Připravte se na fascinující svět fermentovaných zrn, ultrazvukové extrakce a robotických baristů. Budoucnost kávy je tady! zobrazit článek
    Vliv nadmořské výšky na chuť kávy – proč horské plantáže nabízejí unikátní profil
    Vliv nadmořské výšky na chuť kávy – proč horské plantáže nabízejí unikátní profil
    7. března 2025
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    Milovníci kávy často hledají tu nejlepší chuťovou zkušenost, a právě nadmořská výška hraje klíčovou roli v tom, jak bude jejich šálek chutnat. Káva pěstovaná ve vyšších nadmořských výškách se vyznačuje bohatšími a komplexnějšími chutěmi, zatímco nižší nadmořské výšky přinášejí jemnější, plnější tóny. Jak ale přesně ovlivňuje nadmořská výška chuť kávy? zobrazit článek
    Perfektní kombinace kávy s dezerty, sýry a čokoládou – vyzkoušejte je doma
    Perfektní kombinace kávy s dezerty, sýry a čokoládou – vyzkoušejte je doma
    2. března 2025
    Kávové zajímavosti5 minut čtení
    Káva není jen nápoj, ale zážitek. A stejně jako dobré víno si zaslouží být správně kombinována s jídlem. Věděli jste, že cappuccino si výborně rozumí s croissantem a že hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa skvěle vynikne vedle espressa? Pojďme se podívat na to, jak se káva snoubí s dezerty, sýry i čokoládou – a proč se některé kombinace stávají nečekaně dokonalými. zobrazit článek
    Jak ovlivňuje změna klimatu budoucnost kávových plantáží?
    Jak ovlivňuje změna klimatu budoucnost kávových plantáží?
    2. února 2025
    Mýty a fakta o kávě5 minut čtení
    Káva je pro mnohé z nás neodmyslitelnou součástí každodenního rituálu. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jak změna klimatu ovlivňuje budoucnost tohoto oblíbeného nápoje? Klimatické změny zasahují do kávových plantáží stále výrazněji, což ohrožuje nejen množství a kvalitu úrody, ale také živobytí farmářů, kteří jsou na pěstování kávy závislí. Podívejme se společně, jaké výzvy tato situace přináší a jak je možné se s nimi vypořádat. zobrazit článek
    zobrazuji 1-8 z 109