+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Kostarika Tarrazu, mletá, 250g

    Káva Costa Rica Tarrazu, mletá
    Ve světě si ji cení jako jedné z nejlepších káv. Svoji hedvábnou, a přesto bohatou chuť, získává na svazích vyhaslých vulkánů v kostarickém kantonu Tarrazu. Právě pro jemnost ji doporučujeme dámám a pro naprostou vyváženost těm, kdo s kvalitní kávou začínají. Nechat se svést jemnou chutí kávy, které dává sílu tropické slunce a životodárné vody Pacifiku, se ale může každý...
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Mletá

    • Balení

      Sáček

    Vyberte si hrubost mletí:
    -- vyberte --

    Skladem > 100 ks

    pošleme 29. 7. nebo

    229 Kč

    V rámci předplatného za 171,75 Kč
    Máme i další varianty:
    Kostarika Tarrazu, zrnková, 250g
    250 g, zrnková, v sáčku

    209 Kč

    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Země střední Ameriky, která vzdálená nám jest, ale přesto setkati s ní se můžeme zejména na stáncích v tržnicích, neb k nám dováženy jsou zdejší banány a také velmi známá káva krásných a vyrovnaných vlastností. Představte si – slunce, moře, hudba a káva kvalitní k polednímu oddychu. Slunci sice není zcela možno poručiti, ani moře přenésti, ale kávu dovézti dokážeme...

    Plantáže v kantonu Tarrazu

    o kávě

    Svoji chuť získává ve vysokých nadmořských výškách v kantonu Tarrazu, který jí propůjčil své jméno, tam, kde za dětských let planety Země bouřily sopky. Na kyselých půdách vyhaslých vulkánů a ve vlhkém podnebí nedalekého Pacifiku, násobeném paprsky tropického slunce, pěstují už celé generace pěstitelů kávy tu, kterou známe jako Tarrazu.

    Dokonalost, vyváženost, čistota a jemnost. Kostarická káva se vyznačuje vysokou kvalitou, kávová zrna procházejí před expedicí přísným výběrem. Pro své chuťové vlastnosti si jí cení odborníci po celém světě.

    o zemi, kde se káva pěstuje

    Ze středoamerických zemí to byla právě Kostarika, kde se začala káva poprvé pěstovat ve velkém – první kávovníky sem byly dovezeny v roce 1779 z Etiopie. Dnes patří káva k jejím hlavním vývozním artiklům – uvádí se, že v zemi, kde žije 3,5 milionu obyvatel, roste na plantážích na 400 milionů kávovníků. Výhradně arabik, pěstování robusty je v Kostarice zakázáno. Vývoz kávy tvoří přibližně 25 % všech výnosů zahraničního obchodu Kostariky.

    Plantáže v kantonu Tarrazu

    Nejproslulejší plantáže najdete jižním směrem od San José, kostarické metropole, v kantonu Tarrazu – tady, především v oblasti San Lorenzo, se na kyselé sopečné půdě pěstuje jedna z nejžádanějších káv světa: káva Costa Rica Tarrazu. Káva, o které si právě čtete.

    chuť kávy

    Šálek kávy Costa Rica Tarrazu je vyvážený s mírnou aciditou. V nádherném aroma kávy se mísí tóny vanilky, oříšků, karamelu a jemných citrusů. V chuti nejprve převládnou kořeněné momenty, pak káva pomalu získá obvyklou vyváženost, aby se nakonec dostavila sladká chuť lískových oříšků. Vše dohromady tvoří nádhernou a čistou kávu.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Mletá
    Mletá
    Kusy0 ks
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaEssentials
    Acidita2/10
    Hořkost
    7/10
    Sladkost6/10
    Stupeň pražení3/8
    Země původuKostarika
    Druh100% arabika
    Hrubost mletídomácí pákový kávovar, moka konvička, french press
    Tělo7/10
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (59)

    4.9
    59 hodnocení
    53x
    5x
    0x
    1x
    0x
    Jitka Zajíčková12. 6. 2024

    Dobrý den, jsem do této kávy zamilovaná denně se na ni těším a kdo k nám chodí ji též chválí. Je lahodná není kyselá ani moc hořká ,prostě akorát. Děkuji za to,že jste vždy provoní celý pokoj.

    15. 4. 2024

    Hodně hořká dobrá káva.

    5. 12. 2023

    Malá acidita a je ji možno pít i ve formě turka.

    Dotazy a komentáře (3)

    ludvík23. 10. 2014
    Příprava

    Dobrý den, je tato káva určena výhradně pro kávovary nebo se dá připravit pouze jako normální nesko? :) Díky za odpověď, přeji krásný den.

    Hana Tůmová, Čerstvá Káva24. 10. 2014
    Dobrý den, tato káva je vhodná jak pro kávovary tak i pro veškeré alternativní způsoby přípravy kávy - moka konvička, french press, aeropress, vacuum pot apod. :-)
    Karel Novotný27. 11. 2013
    Aroma kávy

    Dobrý den, jak dlouho káva vydrží v obalu bez ztráty chuti a vůně (při odběru více kusů)

    Hana Tůmová, Čerstvá Káva27. 11. 2013
    Dobrý den, namletá káva ztrácí své aroma během několika minut po namletí. Pokud lze, určitě doporučujeme kávu kupovat zrnkovou a namlít ji až těsně před samotnou přípravou kávy ;-) Ruční mýnky nabízíme již od 289,- Kč.
    novkys1. 3. 2012
    mletá káva

    Dobrý den, hledám možnosti, jak si vychutnat kávu a nekupovat v marketech ty hrůzy. Jsem mj.příznicvem turecké kávy, k přípravě používám džezvu.Prý má být káva pro tuto přípravu na prach umletá. Můžete mi nějakou takovou doporučit. Jednou si u vás objednám, když budu spokojen, budu váš věrný odběratel. S přáním pěkného dne R.Novák

    Michal Jirek, Čerstvá Káva1. 3. 2012
    Dobrý den, kávu Vám rádi umeleme dle Vašeho přání, stačí napsat požadavek na hrubost mletí do poznámky k objednávce.