+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Káva Aromaniac Etiopie Bule Hora

    Káva Aromaniac Etiopie Bule Hora
    Smetanově krémová, ale přesto svěží. Zrnka zpracovaná naturální metodou ukrývají pro ně typické ovocné tóny. Chuťový profil ale není výrazně kyselý. Naopak je perfektně vyvážený a jemný.
      Kávě rozumíme

      Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

      Na nic nečekáme

      Objednávky do 15:30 posíláme ten samý den

      Pražíme si vlastní

      A fakt nám chutná, co vám?

      Máte nás rádi

      Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

      14 let na trhu

      14 let na trhu a ještě nekončíme

      Jen ta nejkvalitnější zrna

      Oblast Guji je svou kávou proslulá. Vděčí tomu nejen vysoko položeným plantážím, ale také sopečné půdě bohaté na živiny. Místní farmáři kávu sbírají většinou od října do února. Každou kávovou třešeň kontrolují a čekají, až skutečně plně dozraje. Sklizeň proto probíhá ručně a v několika etapách.

      Pečlivě vybrané třešně se pak dále zpracovávají naturální metodou. Tedy nejstarším a dnes odborníky vysoce ceněným způsobem. Pokud splní požadavky na kvalitu a zralost, uloží se na sušicí postele. Tam se na slunci nechávají schnout 7 až 10 dní a pravidelně se otáčí. Díky tomu zrnka získávají svou specificky krémovou chuť s ovocnými tóny.

      Jak tedy chutná?

      V chuti objevíte dokonalou kombinaci sladkých tónů se svěžestí ostružin a citrusů. To vše doplňuje jemná hořkost. Tělo kávy je smetanově krémové a hlavně perfektně vyvážené.

      Parametry

      VýrobceAromaniac

      Káva si vás našla

      … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

      Pražírna Aromaniac

      Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


      Hodnocení (6)

      5
      6 hodnocení
      6x
      0x
      0x
      0x
      0x

      Dotazy a komentáře (0)