+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10–17:30)

    Káva Aromaniac Kongo Kivu

    Káva Aromaniac Kongo Kivu
    Zajímavá chuť i původ. Káva s ořechovou hořkostí, kterou vyvažuje sladkost borůvek, roste na svazích aktivních vulkánů a také událostí nedávných nepokojů.
      Vyberte si variantu:
      Kongo Kivu - zrnková, 250 g
      250 g, zrnková, v sáčku

      209 Kč

      Kongo Kivu - mletá, 250 g
      250 g, mletá, v sáčku

      229 Kč

      Kongo Kivu - zrnková, dóza, 250 g
      250 g, zrnková, v dóze

      259 Kč

      Kongo Kivu - mletá, dóza, 250 g
      250 g, mletá, v dóze

      279 Kč

      Kávě rozumíme

      Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

      Na nic nečekáme

      Objednávky do 15:30 posíláme ten samý den

      Pražíme si vlastní

      A fakt nám chutná, co vám?

      Máte nás rádi

      Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

      14 let na trhu

      14 let na trhu a ještě nekončíme

      O kávě

      Oblast Kivu je domovem nejen posledním horským gorilám, ale také aktivních vulkánů a naší kávy. Sílu čerpá v 1 230 m n. m. ze sopečné půdy bohaté na minerály. Zdánlivě ideální podmínky pro pěstování ale dlouhá léta ničily ozbrojené nepokoje. Dnes je situace klidnější a mnoho rodin se ke kávě vrací.

      Naše Kongo Kivu je důkazem, jaký potenciál se v oblasti skrývá. Sbírá se od dubna do července a zpracovává se promytou metodou. Díky tomu je chuťově čistá a vyvážená.

      Jak tedy chutná?

      Z šálku ucítíte ovocnou vůni. Chuť otevírá příjemná hořkost vlašských ořechů, kterou vyvažují lehké grepové tóny a sladkost borůvek s melasou. Na samotném konci na vás čeká dochuť hořké čokolády.

      Jaké jsou kávy řady Essentials?

      Jemné, vyvážené a bez zbytečné kyselosti. Zrnka pražíme tak, aby vynikl jejich přirozený charakter i aroma. Tóny ucítíte jen v náznacích. Tak, aby výsledný chuťový profil byl stále lehký. To ale neznamená, že mezi jednotlivými kávami nepoznáte rozdíl. U některých si užijete třeba sladkou chuť čokolády, u jiných zase příjemnou hořkost oříšků.

      Parametry

      VýrobceAromaniac

      Káva si vás našla

      … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

      Pražírna Aromaniac

      Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


      Hodnocení (3)

      5
      3 hodnocení
      3x
      0x
      0x
      0x
      0x

      Dotazy a komentáře (0)