Tohle už u nás nenajdete.
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Rodina Aguilar Sanchezových vlastní v malé vesničce El Diamante blízko ekvádorských hranic několik hektarů plantáží. Na třech z nich hospodaří Luz Mely, od které pochází i naše zrnka. O jejich chuť se zasloužily nejen vysokohorské podmínky, ale taky pečlivý sběr a zpracování.
To má na všech plantážích pod palcem Roger Aguilar Sanchez, který se stará o hladký průběh i vynikající kvalitu kávy.
Co nejzralejší kávové třešně se sbírají ručně. Před vyloupáním se nechávají přes noc fermentovat v pytlích. Pak se zrnka zbaví slupek a následujících 24–36 hodin probíhá další fáze fermentace. Právě delší doba kvašení v kávě zvýrazní ovocné tóny.
Sušení probíhá v dobře ventilovaném foliovníku na dřevěných terasách. Jakmile zrnka dosáhnou 11% vlhkosti, putují do skladu v Jaénu.
„Od 5. dne po upražení si naplno vychutnáte kombinaci lesního ovoce a pampeliškového medu. Svěží ovocné tóny vyniknou hlavně na filtru.”
Sladké tóny pampeliškového medu ucítíte nejen v aroma, ale také v chuti. Společně s nimi v šálku objevíte výraznější lesní ovoce a jen náznak hořkosti vlašských ořechů. Celkově je káva příjemně hutná s čajovou dochutí.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Zrnková |
Balení | Sáček |
Řada | Exclusives |
Acidita | 6/10 |
Hořkost | 2/10 |
Sladkost | 6/10 |
Stupeň pražení | 1/8 |
Země původu | Peru |
Vlastnosti | Výběrová |
Tělo | 6/10 |
Metoda zpracování | Washed (promytá) |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.
Taková opravdu jemná, je hodně cítit i ten med. Připomnělo mi to chvíle, kdy jsme si s maminkou vyrobili domácí. Je to ale opravdu už méně tradiční na kávu, skoro vůbec není hořká, tak to asi nebude pro každého.