+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Indonésie Koerintji Barokah - zrnková, 250 g

    Novinka
    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Indonésie Koerintji Barokah - zrnková
    Černé třešně | Lesní med | Černý čaj
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Skladem 9 ks

    pošleme ještě dnes nebo

    399 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 15:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Káva z Ohnivého kruhu

    Kávovníky Indonésie Koerintji Barokah

    Kerinci je jednou ze 452 sopek ve 40 000 km dlouhém Tichomořském lemu (Ohnivém kruhu). Právě tady se odehrává 75 % veškerého zemětřesení a vulkanické činnosti. Časté erupce ale vyživují půdu – a tak tu najdete jak husté lesní porosty, tak spoustu drobných farem. Ty se v roce 2017 spojili do družstva, které vede mladý farmář Triyono.

    Ještě v roce 2015 pěstoval zeleninu a choval drůbež. Dnes díky němu mají členové družstva férové podmínky, lepší techniku a vlastní zázemí s cuppingovou laboratoří. Tam potkáte Triyona nejčastěji – patří totiž mezi hlavní degustátory a kontrolory kvality.

    Nenajdete ji nikde jinde na světě

    Sušení kávy Indonésie Koerintji Barokah

    Odrůdy Andung Sari a Sigarar Utang jsou totiž speciální indonéské variety. Chuťově jedinečné, ale zároveň docela náročné na pěstování. Odvděčí se ale typicky sladkým šálkem s ovocnými tóny. Což podpoří i následné medové zpracování pomocí anaerobní fermentace.

    Po sběru a třídění se celé kávové třešně uzavřou do vzduchotěsných pytlů. I když se do nich nic nedostane, tak na okolních podmínkách záleží. Musí se skladovat v suchu a chladu. Jakmile se po týdnu vyndají z pytlů, zbaví se slupky – dužina se na nich ale nechá. Dalších 20 až 23 dní se suší na vyvýšených postelích. A nakonec se ručně dočišťují a znovu třídí.

    Pražiči radí…

    „Na filtru vám největší parádu začne dělat 5. den po upražení. V tu dobu se naplno rozvinou její sladko-kyselé tóny.“

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: Andung Sari, Sigarar Utang
    • Oblast: Kerinci, Sumatra
    • Farma: 320 členů Koerintji Barokah Bersama Cooperative
    • Velikost farmy: průměrně 2,5 ha
    • Nadmořská výška: 1 400–1 700 m n. m.
    • Období sklizně: duben–červen
    • Metoda zpracování: anaerobic honey (anaerobní medová)
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Výrazné třešňové aroma se propisuje i do chuti. Sladký lesní med tam totiž vyvažuje stejně výrazná kyselost černých třešní. Hořké tóny černého čaje sotva ucítíte – stejně tak citronovou dochuť. Tělo kávy je plné a vrstevnaté.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita7/10
    Hořkost
    1/10
    Sladkost7/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuIndonésie
    Druh100% arabika
    VlastnostiVýběrová
    Tělo7/10
    Metoda zpracováníHoney (medová)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)