250 g
Zrnková
Sáček
pošleme ještě dnes
Původní cena: 399 CZK
299 KčHodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Kerinci je jednou ze 452 sopek ve 40 000 km dlouhém Tichomořském lemu (Ohnivém kruhu). Právě tady se odehrává 75 % veškerého zemětřesení a vulkanické činnosti. Časté erupce ale vyživují půdu – a tak tu najdete jak husté lesní porosty, tak spoustu drobných farem. Ty se v roce 2017 spojili do družstva, které vede mladý farmář Triyono.
Ještě v roce 2015 pěstoval zeleninu a choval drůbež. Dnes díky němu mají členové družstva férové podmínky, lepší techniku a vlastní zázemí s cuppingovou laboratoří. Tam potkáte Triyona nejčastěji – patří totiž mezi hlavní degustátory a kontrolory kvality.
Odrůdy Andung Sari a Sigarar Utang jsou totiž speciální indonéské variety. Chuťově jedinečné, ale zároveň docela náročné na pěstování. Odvděčí se ale typicky sladkým šálkem s ovocnými tóny. Což podpoří i následné medové zpracování pomocí anaerobní fermentace.
Po sběru a třídění se celé kávové třešně uzavřou do vzduchotěsných pytlů. I když se do nich nic nedostane, tak na okolních podmínkách záleží. Musí se skladovat v suchu a chladu. Jakmile se po týdnu vyndají z pytlů, zbaví se slupky – dužina se na nich ale nechá. Dalších 20 až 23 dní se suší na vyvýšených postelích. A nakonec se ručně dočišťují a znovu třídí.
„Na filtru vám největší parádu začne dělat 5. den po upražení. V tu dobu se naplno rozvinou její sladko-kyselé tóny.“
Výrazné třešňové aroma se propisuje i do chuti. Sladký lesní med tam totiž vyvažuje stejně výrazná kyselost černých třešní. Hořké tóny černého čaje sotva ucítíte – stejně tak citronovou dochuť. Tělo kávy je plné a vrstevnaté.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Zrnková |
Balení | Sáček |
Řada | Exclusives |
Acidita | 7/10 |
Hořkost | 1/10 |
Sladkost | 7/10 |
Stupeň pražení | 1/8 |
Země původu | Indonésie |
Druh | 100% arabika |
Vlastnosti | Výběrová |
Tělo | 7/10 |
Metoda zpracování | Honey (medová) |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.
Dobrý den,nemohu zde najít kávu v dózách,to již neděláte?