250 g
Zrnková
Sáček
pošleme 14. 10. nebo
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Nicolas a Patricia Ome koupili farmu El Triunfo v roce 2005 a od té doby se věnují pěstování kávy s obrovskou vášní a odhodláním. Na farmě o rozloze 3 hektarů pěstují nejen odrůdu Pink Bourbon, ale také Red Bourbon, Caturra, Colombia a Castillo. Půda je zde vulkanická a bohatá na živiny, což poskytuje ideální podmínky pro pěstování kávy s jedinečným chuťovým profilem.
Kávové třešně ručně sbírají a pečlivě třídí, aby do zpracování šly jen ty nejkvalitnější. Tato péče a preciznost se odráží v každém šálku kávy El Triunfo.
Odrůda Pink Bourbon, která se pěstuje na farmě El Triunfo, má zajímavý původ. Původně byla považována za křížence žlutého a červeného bourbonu, avšak výzkum ukazuje, že pravděpodobně pochází z původních etiopských odrůd.
To jí dodává vysoký chuťový potenciál a pravděpodobně i vyšší odolnost. Po sklizni jsou kávové třešně rozloženy na markýzy, kde se suší v pergamenu. Během sušení se často prohrabují, aby se zajistilo rovnoměrné proschnutí. Tento pečlivý proces přispívá k vyváženému a komplexnímu chuťovému profilu kávy. Vyzkoušejte tuto odrůdu rovnou i ve zpracování promytou metodou (washed) a porovnejte chutě.
„Kolumbie El Triunfo chutná nejlépe čtvrtý den od pražení. Doporučujeme připravit tuto kávu na filtru, aby plně vynikly tóny pomeranče a výrazné sladké pralinky.“
Chuti dominuje výrazná sladkost rumových pralinek a komplexní acidita pomeranče. Lehkou grepovou hořkost doplňuje dochuť melasy s výrazným aroma pomerančových pralinek.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Zrnková |
Balení | Sáček |
Řada | Exclusives |
Acidita | 7/10 |
Hořkost | 2/10 |
Sladkost | 8/10 |
Stupeň pražení | 1/8 |
Země původu | Kolumbie |
Druh | 100% arabika |
Vlastnosti | Výběrová |
Tělo | 7/10 |
Metoda zpracování | Natural (suchá) |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.