+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Etiopie Okoluu - zrnková, 250 g

    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Etiopie Okoluu - zrnková
    Citron | Mléčná čokoláda | Černý čaj
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Skladem 5 ks

    pošleme ještě dnes

    379 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Tradiční farmářství v srdci Etiopie

    Tradiční kávové farmářství Etiopie Okoluu

    V oblasti Guji, konkrétně v okolí města Okoluu, pěstuje svou kávu 33 farmářů z Okoluu Farmers’ Group. Tato kávová komunita je známá nejen svým nadšením pro pěstování kvalitní kávy, ale i respektem k tradičním zemědělským metodám. V průměru se každý z těchto farmářů stará o přibližně 2 hektary půdy, kde kávovníky rostou ve výškách od 2000 do 2150 metrů nad mořem. V těchto vysokých nadmořských výškách mají kávovníky dostatek času na pomalé zrání, což výrazně přispívá k bohatému chuťovému profilu této kávy.

    Pečlivé zpracování pro maximální chuť

    Sušení kávy Etiopie Okoluu

    Po sklizni, která probíhá ručně od listopadu do ledna, jsou kávové třešně přeneseny na vyvýšené záhony. Tam se třešně pravidelně obracejí, aby se dosáhlo rovnoměrného sušení, které obvykle trvá 2 až 3 týdny. Tento tradiční přístup k sušení a zpracování umožňuje zachovat veškeré přirozené chutě a aroma, které jsou pro tuto kávu charakteristické. Kávová zrna jsou tedy zpracována suchou metodou, která zvýrazňuje jejich sladkost a jemnou aciditu.

    Pražiči radí...

    Filtr je nejlepší metodou přípravy, kdy káva vyniká od 5. dne po pražení. Delikátní chuť citronu a mléčné čokolády se rozvine naplno, což zaručí šálek plný svěžesti a jemné sladkosti.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: JARC (cca 40 odrůd vyšlechtěných Jimma Agricultural Research Centre), Heirloom (Etiopské původní odrůdy)
    • Oblast: Guji, Etiopie
    • Farma: 33 farmářů z Okoluu Farmers’ Group
    • Velikost farmy: 2 ha v průměru
    • Nadmořská výška: 2000 – 2150 m n. m.
    • Období sklizně: listopad – leden
    • Metoda zpracování: natural
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Šálek se vyznačuje svěží citrusovou kyselostí, kterou doprovází jemná sladkost mléčné čokolády a mírná hořkost připomínající černý čaj. Dochuť je příjemně dlouhotrvající, s nádechem mléčné čokolády.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita7/10
    Hořkost
    2/10
    Sladkost7/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuEtiopie
    Druh100% arabika
    VlastnostiVýběrová
    Tělo7/10
    Metoda zpracováníNatural (suchá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)