250 g
Zrnková
Sáček
pošleme ještě dnes nebo
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
V oblasti Kirinyaga na úpatí hory Mount Kenya se rozkládají farmy drobných pěstitelů, kteří pěstují kávu s péčí a tradicí předávanou po generace . Zralé kávové třešně jsou pečlivě sbírány ručně a ještě ten samý den odváženy na zpracovatelskou stanici Thunguri. Zde se zrna fermentují 16–18 hodin, což jim umožňuje rozvinout bohatou a komplexní chuť. Po fermentaci se káva dvakrát promyje čerstvou vodou z potoka Kangocho a poté se suší na vyvýšených lůžkách, dokud nedosáhne ideální vlhkosti.
Zpracovatelská stanice Thunguri je součástí družstva Kibirigwi, které bylo založeno v roce 1953 a dnes čítá přes 6800 aktivních členů. Každý z nich vlastní v průměru pouze 0,5 akru půdy, což umožňuje zaměřit se na kvalitu místo kvantity. Družstvo spravuje devět zpracovatelských závodů v oblasti, přičemž každý z nich přispívá k jedinečnému chuťovému profilu kávy z Kirinyaga. Thunguri zpracovává ročně 400 000 až 700 000 kilogramů kávových třešní, které se proměňují v šálky plné chuti.
Káva Keňa Thunguri chutná nejlépe na filtru a své vrcholy dosahuje od 4. dne po pražení. Tóny červeného rybízu a lesních jahod se nejlépe rozvinou při této metodě přípravy.
Káva má svěží šťavnatou chuť s dominující aciditou červeného rybízu. Sladkost lesních jahod je harmonicky vyvážena hořkostí grepu, kterou následuje příjemná citrusová dochuť. Aroma červeného ovoce se line celým šálkem, který tak zůstává šťavnatý a plný chuti.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Zrnková |
Balení | Sáček |
Řada | Exclusives |
Acidita | 9/10 |
Hořkost | 1/10 |
Sladkost | 6/10 |
Stupeň pražení | 1/8 |
Země původu | Keňa |
Druh | 100% arabika |
Vlastnosti | Výběrová |
Tělo | 5/10 |
Metoda zpracování | Washed (promytá) |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.