+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Keňa Thunguri - zrnková, 250 g

    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Keňa Thunguri - zrnková
    Červený rybíz | Lesní jahody | Grep
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Skladem > 10 ks

    pošleme ještě dnes nebo

    499 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Tradiční ruční sběr v srdci Keni

    Sušení kávy Keňa Thunguri

    V oblasti Kirinyaga na úpatí hory Mount Kenya se rozkládají farmy drobných pěstitelů, kteří pěstují kávu s péčí a tradicí předávanou po generace . Zralé kávové třešně jsou pečlivě sbírány ručně a ještě ten samý den odváženy na zpracovatelskou stanici Thunguri. Zde se zrna fermentují 16–18 hodin, což jim umožňuje rozvinout bohatou a komplexní chuť. Po fermentaci se káva dvakrát promyje čerstvou vodou z potoka Kangocho a poté se suší na vyvýšených lůžkách, dokud nedosáhne ideální vlhkosti.

    Thunguri – zpracovatelská stanice s bohatou historií

    Zpracovatelská stanice s bohatou historií Keňa Thunguri

    Zpracovatelská stanice Thunguri je součástí družstva Kibirigwi, které bylo založeno v roce 1953 a dnes čítá přes 6800 aktivních členů. Každý z nich vlastní v průměru pouze 0,5 akru půdy, což umožňuje zaměřit se na kvalitu místo kvantity. Družstvo spravuje devět zpracovatelských závodů v oblasti, přičemž každý z nich přispívá k jedinečnému chuťovému profilu kávy z Kirinyaga. Thunguri zpracovává ročně 400 000 až 700 000 kilogramů kávových třešní, které se proměňují v šálky plné chuti.

    Pražiči radí...

    Káva Keňa Thunguri chutná nejlépe na filtru a své vrcholy dosahuje od 4. dne po pražení. Tóny červeného rybízu a lesních jahod se nejlépe rozvinou při této metodě přípravy.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: K7, SL-28, Ruiru 11, Batian
    • Oblast: Kirinyaga, Keňa
    • Farma: drobní farmáři (0,5 akru na farmáře)
    • Nadmořská výška: 2500 m n. m.
    • Období sklizně: říjen – prosinec
    • Metoda zpracování: promytá (washed)
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Káva má svěží šťavnatou chuť s dominující aciditou červeného rybízu. Sladkost lesních jahod je harmonicky vyvážena hořkostí grepu, kterou následuje příjemná citrusová dochuť. Aroma červeného ovoce se line celým šálkem, který tak zůstává šťavnatý a plný chuti.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita9/10
    Hořkost
    1/10
    Sladkost6/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuKeňa
    Druh100% arabika
    VlastnostiVýběrová
    Tělo5/10
    Metoda zpracováníWashed (promytá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)