+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Hario. Od žáruvzdorných kádinek ke kávě

    Praktické, funkční, výkonné, zároveň přitažlivé pro oko. Vyrobené s japonskou důsledností a z kvalitních materiálů. Výrobky Hario lze ve stručnosti představit právě tak.
    Hario. Od žáruvzdorných kádinek ke kávě

    Na začátku byla chemie

    Na samém začátku své historie neměla firma Hario s kávou společného vůbec nic – když ji v roce 1921 Hiromu Shibata zakládal, jednalo se o čistě sklářský provoz, specializující se na výrobu žáruvzdorného skla pro chemický průmysl.

    Prodejna Hario

    Ještě před druhou světovou válkou přišel okamžik, který poznamenal budoucnost firmy způsobem zcela zásadním – v Hario zahájili výzkum nového způsobu tavení skla, ještě více odolného vysokým teplotám. Úspěch se dostavil - v roce 1949 se po desetiletém úsilí podařilo vynalézt tzv. Hario Glass, extrémně odolné sklo, které je základem výroby nejen průmyslového, ale také varného skla, používaného od roku 1964 na žáruvzdorné nádobí značky Hario Co.

    Od nádobí k pomůckám na domácí přípravu kávy pak zbýval už jen malý krůček. Dnes patří společnost, nesoucí od roku 1999 jméno Hario Glass Co., k největším výrobcům kávového příslušenství na světě. Zaměřuje se přitom na alternativní a domácí způsoby přípravy kávy.

    Vacuum pot (sifon) Hario

    S Hario připravíte kávu od začátku do konce

    Mezi výrobky Hario najdete vše, co pro domácí přípravu kávy potřebujete – kávomlýnky, french pressy, drippery, vacuum poty, ale také konvičky, filtry či digitální váhy na přesné odvažování kávy. Hlavním materiálem, používaným při výrobě, je sklo, nejčastěji kombinované s tmavě zabarvenou nerezovou ocelí. Méně často najdete na Hario výrobcích také dřevo, porcelán či plast.

    Hario se za posledních několik desetiletí stalo ve světě domácí přípravy kávy tím, čím je pro svět informačních technologií Apple či v módním průmyslu Armani – synonymem té nejvyšší kvality a funkčnosti, jež jdou ruku v ruce s užitnými vlastnostmi a krásou. Jistě, cena není nejnižší, na druhou stranu – Hario kupujete jen jednou za život. Napořád.

    Náš tip: Všechny produkty Hario na jednom místě. Vyberte si.