+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Jak na přípravu kávy na dovolené?

    Možností je spousta. Možná najdete v místě dovolené kavárnu, kde připravují dokonalé espresso. Možná budete mít automatický kávovar na hotelovém pokoji. Co když jste ale příznivci alternativních způsobů přípravy kávy a oblíbili jste si kvalitní jednopůvodové arabiky?
    Jak na přípravu kávy na dovolené?

    Stačí přibalit na cesty dvě věci a výbornou kávu, my doporučujeme čerstvě praženou, si připravíte všude. Na horách i u moře. I bez elektřiny. Které dvě věci máme na mysli? Kávomlýnek a dripper.

    Jaký mlýnek?

    Čím menší, tím lepší. Volte raději doutníkový tvar, který se snáze vejde do úzkých prostor zavazadel, ideální je, pokud má mlýnek snadno odnímatelnou rukojeť. V naší nabídce máme podobných mlýnků několik. Hario Mini Mill Slim je stylový kávomlýnek s keramickými kameny, jeden z vůbec nejmenších na trhu – 16 cm na výšku, 5 cm na šířku. Ideální mlýnek na cesty ve dvou.

    Kávomlýnek Porlex Mini

    Druhý kávomlýnek, který doporučíme, pochází stejně jako Hario z Japonska. A stejně jako Hario vyniká jednoduchým designem a kvalitou zpracování, stejně jako u Haria i tady najdete keramické mlecí kameny. Podobná je i velikost, liší se jen jméno – náš druhý tip se jmenuje Porlex Mini.

    Dáváte přednost českým výrobkům? Přibalte na dovolenou mlýnek Lodos Istanbul. Japonským „kolegům“ se vyrovná ve většině parametrů, co má navíc, je desetiletá záruka na mlecí strojek.

    Jaký dripper? A proč vlastně dripper?

    Dripper Hario V60 (VDM-02BC)

    Protože snazší způsob přípravy kávy na cestách najdete jen stěží – pro méně znalé: dripper je trychtýř, který postavíte na šálek, vložíte do něj papírový filtr, nasypete kávu a zalijete ji vodou. To je vše. Svoji oblíbenou kávu si připravíte i v méně příznivých klimatických podmínkách.

    Jaký dripper na cesty? Jednoznačně legendární Hario V60 v kovovém provedení. Vydrží i méně šetrné zacházení, a pokud nebudete vysloveně zkoušet, co všechno nerezová ocel v tmavém provedení vydrží, je prakticky nezničitelný.

    Nechcete vozit víc věcí najednou? Vezměte na cesty Grindripper

    Malé rozměry, keramické mlecí kameny, odolné materiály. Grindripper je překapávač na kávu, mlýnek a zásobník na kávu v jednom, který je určen speciálně na cestování. Pro přípravu kávy potřebujete jediné – horkou vodu. Se vším ostatním si Grindripper poradí.

    A zda se vejde opravdu všude? Ano, přinejmenším všude tam, kam se vejde malá plechovka Coca-Coly. Přibližně tak velký Grindripper je.