+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10–17:30)

    Koupíte kávu těm, co na ni nemají?

    Káva i pro ty, kdo si ji nemohou právě dovolit? Světem se po hospodářské krizi začíná šířit vlna „odložené kávy“. Princip je jednoduchý. V kavárně objednáte kávu jednu, zaplatíte dvě. Tu druhou dostane ten, kdo na kávu právě nemá peníze.
    Koupíte kávu těm, co na ni nemají?
    Coffee Break

    Odložená káva přitom není ničím novým, poprvé se objevila krátce po druhé světové válce v Neapoli, kde místní tímto způsobem předpláceli kávu veteránům druhé světové války. V době hospodářského boomu zvyk, italsky nazývaný Caffè sospeso, postupně vymizel, v souvislosti s krizí, která postihla světové ekonomiky v roce 2008, se vrací zpět, nyní už pod anglickým názvem Suspended Coffee.

    Móda odložené kávy zasáhla Evropu, Spojené státy i Asii, první kavárny začínají Suspended Coffee nabízet i u nás. Více informací naleznete v článku na serveru Aktualne.cz.

    Koupíte kávu bezdomovci?

    Zapojili byste se? Koupili byste kávu navíc s vědomím toho, že si ji vypije třeba někdo, komu byste ji tváří v tvář určitě nezaplatili? Nebo zastáváte názor – kdo na kávu nemá, ať ji nepije? Díky za vaše názory v komentářích.