+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Peklo na talíři představilo peklo i ráj v šálku kávy

    Roman Vaněk. Výborný kuchař a zakladatel Pražského kulinářského institutu, ve kterém působí například se Zdeňkem Pohlreichem. A také nesmlouvavý kritik nešvarů v českém potravinářství.
    Peklo na talíři představilo peklo i ráj v šálku kávy
    Peklo na talíři

    On to byl, kdo odhalil a ve svém pořadu Peklo na talíři na Stream.cz zveřejnil praktiky obchodních řetězců, které namísto masa prodávají maso s vodou, namísto čokolády kakaovou polevu, a který nám ukázal, že výrobní salám je zdraví nebezpečné „něco“, co nemá s potravinou nic společného.

    Jeden z dubnových dílů Pekla na talíři věnoval Roman Vaněk domácí přípravě kávy. Nejprve vařil z kapslí, ale jak se ukázalo, výsledek se kávě podobal jen chvíli po přípravě - za pár minut se stal nepoživatelnou, dohněda obarvenou vodou, kterou lze pozřít pouze se sebezapřením.

    Opravdová kávová show začíná až poté, co je kapslová káva spláchnuta po zásluze do výlevky – Roman Vaněk se svým hostem, baristou Michalem Křižkou, představí několik pekelně dobrých způsobů přípravy kávy, které jsou jednak cenově levnější než káva z kapsle, jednak chuťově zcela nesrovnatelné. Lepší.

    Postupně poznáte french press, dripper, vacuum pot. První z naší nabídky znáte, druhé dva zařadíme do prodeje ještě v květnu 2013. Peklo na talíři věnované domácí přípravě kávy doporučujeme všemi deseti. Jen nám, a podle komentářů na Stream.cz i vám, chyběly moka konvičky. Třeba se dočkáme někdy příště.

    A nezapomeňte – bez dobře umleté kávy bude zážitek z její domácí přípravy poloviční. Pořiďte si také kvalitní mlýnek na kávu.

    Na kávové Peklo na talíři se můžete podívat přímo na Stream.cz nebo si je pusťte pod tímto článkem. Pokud vás osloví, budeme rádi za komentáře. Děkujeme!