+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Přemýšlíte, kam na výlet? Vydejte se za kávou

    Historické kávovary, dózy na kávu, pražičky, kávomlýnky, které pamatují naše prababičky. Historie kávy v českých zemích je dlouhá a je jen málo míst, kde se s ní seznámíte na jednom místě. Dvě vám dneska představíme.
    Přemýšlíte, kam na výlet? Vydejte se za kávou

    Cestujete do Prahy? Zajděte na Letnou

    Muzeum kávy v Praze

    Pražské Muzeum kávy na Letné v ulici Jana Zajíce nabízí jednoduchou, přitom poutavou expozici i pro ty, kteří se o kávu příliš nezajímají – i pokud je v rodině pouze jeden kávomilec, nebude se zbytek rodiny v muzeu nikterak nudit. Ve sbírkách muzea se setkáte s dnes již zapomenutými exponáty, jako jsou například strojky pro přípravu, pražení či mletí kávy, čeká vás poutavá cesta za kávovým zrnkem – od sklizně až do šálku na vašem stole.

    Mimochodem, věděli jste, že dříve se káva prodávala téměř výhradně v lékárnách? I tento a další zajímavá fakta se v pražském Muzeu kávy dozvíte.

    Historický kávomlýnek

    Na Moravě navštivte Klentnici

    Tady vzniká v téměř stoletém domku s číslem popisným 31 unikátní kávové muzeum, které první návštěvníci navštívili v dubnu letošního roku (2014). Největší zájem budí sbírka italských a francouzských kávovarů na espresso z první poloviny 20. století, utěšeně se rozrůstá také expozice historických pražiček na kávu – na dřevo, plyn i líh. Od června do září je otevřeno každý den, v ostatní měsíce v pátek a o víkendu.

    Pojedete za historií kávy? Řekněte nám, jaké to bylo

    Vypravíte do některého z českých muzeí kávy? Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se vám expozice líbila. Stačí komentář pod tímto článkem, můžete nám ale samozřejmě i napsat na některý z našich kontaktů. Těšíme se!