+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Recept: Mexická káva

    Zatímco irská káva, kterou jsme už také společně připravovali, je v Česku jako doma (i když jen v málokteré kavárně a restauraci ji dokážou připravit správně), kávu, kterou s námi ochutnáte dneska, na nápojových lístcích v Česku najdete jen velmi zřídka.
    Recept: Mexická káva
    Pravá irská káva

    Je to přitom velká škoda! Mexická káva, další z originálních kávových specialit, které zahřejí na těle i na duši, je totiž lahůdkou, kterou si budete chtít dopřávat denně. Její historie? Přesný okamžik, kdy někoho poprvé napadlo přidat do šálku kávy trochu tequily, neznáme. Co ale víme, je to, že dnes má mexická káva desítky podob. Vy se naučíte dvě, které patří k nejrozšířenějším.

    Kahlua a tequila. Dvě ingredience, bez kterých se neobejdete

    Začneme tou první – Kahlua je kávový likér vyrobený z třtinové pálenky a mexické kávy. U nás je k dostání omezeně, nejdosažitelnější je při nákupu na internetu, kde se cena za 1 litr pohybuje kolem 380 Kč. Tequila je k sehnání mnohem snadněji, do mexické kávy můžete zkusit jakoukoli kvalitní.

    Poslední ingrediencí, kromě samotné kávy samozřejmě, je vanilková zmrzlina. Opět doporučujeme kvalitní - polárkový dort za desetikorunu z hypermarketu prosíme nebrat. Nakoupeno? Pojďte na recept!

    Postup? Za pár minut máte hotovo

    • Připravte si silnou filtrovanou kávu (dripper, french press, aeropress, vacuum pot, ...) v množství cca 180 ml.
    • Nalijte kávu do předehřáté sklenice (stačí do ní na chvíli nalít vroucí vodu a vylít ji).
    • Přidejte cca 30 ml likéru Kahlua a 30 ml Tequily. Směs promíchejte.
    • Nakonec přidejte cca 1/3 šálku vanilkové zmrzliny. Zmrzlina by měla být napůl rozpuštěná - tak, aby byla tekutá, ale zároveň v ní zůstal celý větší kousek.
    • To je vše. Právě jste si připravili mexickou kávu.

    V další variantě nahraďte zmrzlinu šlehačkou

    Pro přípravu další z nejrozšířenějších podob mexické kávy opakujte stejný postup jen s dvěma drobnými úpravami - společně s alkoholem přidejte 1-2 lžičky hnědého cukru a vanilkovou zmrzlinu nahraďte čerstvě připravenou šlehačkou.

    Připravujete si mexickou kávu doma jinak? Přidáváte třeba chilli papričky nebo něco dalšího? Napište nám svůj recept do komentářů, rádi vyzkoušíme další variace.