+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    S espressovačem ROK na ruční pohon se z přípravy kávy stane rituál

    Pro většinu běžných konzumentů je káva především palivem pro každodenní shon. Doběhnout ke kávovaru v kanceláři, nervózně zmáčknout tlačítko a za podupávání nohou netrpělivě čekat, než se kýžená dávka kofeinu rozředěného ve vodě objeví v hrnku. V poklusu vypít. A celý proces opakovat tak dlouho, než váš výraz začne připomínat sovu u policejního výslechu.
    S espressovačem ROK na ruční pohon se z přípravy kávy stane rituál

    Ale pro některé z nás se káva stala především potěšením a způsobem, jak shon všedního dne nepodporovat, ale naopak mu uniknout. Namísto „nastřelení“ kofeinem v ní hledáme lahodnou chuť, chvíle klidu a pohody, a samozřejmě také potěšení z objevování nového – nových druhů kávy i nových postupů, jak ji připravit. I samotná příprava kávy totiž může být součástí každodenního rituálu a způsobem odpočinku.

    Přesně pro nás vyvinula britská firma ROK Kitchen Tools svůj nový manuální espressovač. Když si totiž chcete přípravu kávy opravdu užít, není nic lepšího, než všechno udělat hezky po staru. Ručně. Namelte si kávu na hrubost, která vám vyhovuje, zalijte ji vodou o optimální teplotě a rukama vytvořte tlak potřebný k extrakci. Těžko najdete způsob, jak udělat z přípravy espressa intenzivnější zážitek a jak se víc ponořit do celého procesu.

    ROK Espresso Maker - kompletní balení

    Možnost mít výrobu svého espressa pod skutečně dokonalou kontrolou ale není jediný důvod, proč máme ROK Espresso Maker tak rádi. Dalším důvodem je, že je to krásný artefakt, který skvěle vypadá jak na kuchyňské lince, tak třeba v kanceláři. Říká se, že ty nejkrásnější stroje často nevznikají díky práci designérů, ale díky úsilí inženýrů. ROK Espresso Maker je přesně ten případ. Jeho konstrukce, která je vylepšenou verzí staršího modelu Presso, je především účelná a trvanlivá. Ale v její funkčnosti se skrývá i nečekaná krása. Nemluvě o tom, že upoutá pozornost každé návštěvy a je skvělým námětem ke konverzaci.

    A když už mluvíme o trvanlivosti, věděli jste, že výrobce tohoto přístroje si věří natolik, aby na všechny jeho kovové části poskytl desetiletou záruku? My navíc máme podezření, že je to pořád ještě pesimistické – když si ROK Espresso Maker prohlédnete zblízka, bude vám jasné, že ho budou moci používat ještě vaše děti a vnoučata.

    Prý že se poctivé věci už nevyrábějí...