+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Salvador Miramar - zrnková, 250 g

    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Salvador Miramar - zrnková
    Švestky | Tonic | Lískové ořechy

    Tohle už u nás nenajdete.

    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 15:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Exkluzivní výběrovka Exclusives

    Salvador Miramar pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

    Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

    V hlavní roli péče o lidi

    Rodina Salaverriových

    Káva v rodině Salaverriových koluje už 6. generací. José Antonio (na fotce uprostřed) dostal kdysi od otce na výběr – buď získáš dům, nebo farmu Fincas Los Nogales. A ten měl jasno. Společně se svými syny Andreasem a José Antoniem Jr. tak pečuje o všechny, kteří s ní mají co dočinění. Důraz klade nejen na vzdělání, ale taky dostatek volna. Své zaměstnance tak učí co možná nejefektivnějším postupům. Aby jejich rodiny neokrádal o společně strávený čas.

    V okolí navíc rodina vybudovala dvě soukromé kliniky Atacco, které financuje. Další pozemky darovali k vybudování státních lékařských zařízeních, školy nebo fotbalového hřiště. Starají se, pomáhají a zaměstnance nevidí jen jako pracovní sílu – ale naopak jako svébytné osobnosti s potřebami a životem mimo plantáže. I když desítky z nich na farmách přímo bydlí.

    Jedinečná chuť díky anaerobní fermentaci

    Třídění kávy na Fincal Los Nogales

    Veškeré farmy rodiny Salaverriových experimentují s netradičními postupy. Ať už je to speciální prořezávání metodou parra, nebo třeba hnojení pomocí organického hnojiva Huisil. Obojí vede ke zvýšení úrody a zlepšení chuťových vlastností kávy. Nebojí se ale ani jednoho z nejnovějších způsobů zpracování – anaerobní fermentace.

    Během ní se kávové třešně nechávají kvasit v tancích bez přísunu kyslíku. Náš Salvador Miramar se navíc zpracovává naturálně. Proto už samotný sběr probíhá ručně, aby dosáhli co nejvyšší kvality. Sušení pak probíhá ve vyšších nadmořských výškách. Takže je celý proces pomalejší a výsledná chuť o to zajímavější.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: Bourbon, HSF
    • Oblast: Santa Ana, Salvador
    • Farma: Fincas Los Nogales, část Miramar
    • Nadmořská výška: 1 700 m. n. m.
    • Období sklizně: prosinec–březen
    • Metoda zpracování: anaerobic natural (suchá anaerobní)
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Jedinečný způsob zpracování poznáte už díky aroma kombuchy. Chuti dominují kyselé tóny švestek, které vyvažují sladké maliny a příjemná hořkost tonicu. Dochuť lískových ořechů zůstává v ústech ještě dlouho po dopití. Káva je celkově plná a chuťově komplexní.

    Pro koho jsou Exclusives kávy?

    Pro toho, kdo chce to nejlepší (a hlavně výběrovou kávu). O zrnkách víme úplně vše – od původu po samotné zpracování. Světlé pražení pak dává vyniknout jejich přirozenému charakteru. Chuťové profily jsou tak různorodé a tóny často opravdu výrazné.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita6/10
    Hořkost
    3/10
    Sladkost7/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuSalvador
    Druh100% arabika
    VlastnostiVýběrová
    Tělo7/10
    Metoda zpracováníAnaerobní
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (2)

    4.5
    2 hodnocení
    1x
    1x
    0x
    0x
    0x
    Tomáš Rybín7. 1. 2024

    Popis tonic, švestky a ořechy přesně vystihují chuť. Kombinace mi ale moc nesedla.

    Filip Kovačík26. 11. 2023

    Tonic, dokonce espresso tonic mám rád, přesto mě tento chuťový tón v kávě příliš nelákal, ale nenechal jsem se zastrašit. Káva samotná ani po uvaření mi příliš nevoní, o to překvapivější je pak její chuť. Vysoká sladkost upozadí typicky "řezavou" kyselost světle pražené arabiky, pro ty, kteří to nemají moc rádi. Celkově má káva velmi příjemný chuťový průběh, až na slabší dozvuky. Koupil bych znova. Mlýnek Porlex Mini II (stupeň ~12) Bialetti Moka

    Dotazy a komentáře (0)