Stěhujeme se! Vaše objednávky teď možná dorazí o chlup později, ale o vůni ani chuť rozhodně nepřijdete. Děkujeme za trpělivost ☕
+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Rwanda Gasharu - zrnková, 250 g

    Novinka
    Výběrová káva Rwanda Gasharu - zrnková
    Rebarbora | Maliny | Earl Grey
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Brzy upražíme, naskladnění 27. 5.

    dostupné ihned

    299 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Exkluzivní výběrovka Exclusives

    Rwanda Gasharu pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

    Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

    Stanice Gasharu: příběh kávy třídy A

    Sušení kávových zrn Rwanda Gasharu

    Mycí stanice Gasharu se nachází v blízkosti horského pásu Rwanda-Kongo-Nil, nedaleko pralesa Nyungwe, jednoho z největších deštných lesů v Africe. V této výjimečné oblasti se farmářům daří pěstovat kávovníky ve výškách až 2100 m n. m. Zralé třešně jsou ručně sbírané, následně tříděné v plovoucích nádržích, fermentované po dobu 14 hodin na sucho a poté promývané v hustotních kanálech. Výsledná káva se suší až 20 dní na vyvýšených afrických lůžkách. Tato konkrétní šarže obsahuje pouze třídu A – zrna s výraznou strukturou, šťavnatým tělem a čistým chuťovým profilem. Celý proces doprovází pečlivá selekce, která eliminuje obávaný bramborový defekt který se čas od času v rwandských nebo burundských kávách může objevit.

    Od třešně po šálek – příběh drobných farmářů

    Drobní farmáři a farmářky Rwanda Gasharu

    Gasharu CWS spolupracuje s více než 1650 drobnými pěstiteli z regionu Nyamasheke, konkrétně z oblasti Macuba. Každý z nich přispívá svým dílem do jedinečného chuťového projevu kávy. Stanici vede Valentin Kimenyi, pro nějž je káva nejen obživou, ale i způsobem, jak podpořit místní komunitu. Věnuje se vzdělávání pěstitelů, distribuci nových kávovníků a péči o půdu pomocí kompostu a přírodních hnojiv. Farmy leží v nadmořské výšce 1600–2100 m n. m., v oblasti s kyselou půdou a průměrnými srážkami 1300–1400 mm ročně. Sklizeň probíhá od března do července a výsledný šálek odráží celou tuhle pečlivou práci.

    Pražiči radí...

    Na filtru chutná tahle káva nejvíc od 5. dne po upražení. Díky velmi světlému pražení se plně rozvinou tóny rebarbory, malin a Earl Greye. Nejlépe si ji vychutnáte připravenou metodou pour over nebo v AeroPressu.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: Bourbon
    • Oblast: Nyamasheke, Rwanda
    • Farma: 1650 drobných pěstitelů
    • Velikost farmy: různá – sdružená produkce
    • Nadmořská výška: 1600–2100 m n. m. (farmy), 1670 m n. m. (stanice)
    • Období sklizně: březen–červenec
    • Metoda zpracování: fully washed (plně promytá)
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Chuť je svěží a šťavnatá s dominující rebarborovou aciditou a jemnou sladkostí malin. V dochuti se objevuje příjemná hořkost připomínající čaj Earl Grey, podtržená ovocně-javorovým aromatem. Tělo je plné a harmonické.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita8/10
    Hořkost
    1/10
    Sladkost5/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuRwanda
    VlastnostiVýběrová
    Tělo5/10
    Metoda zpracováníWashed (promytá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)