Stěhujeme se! Vaše objednávky teď možná dorazí o chlup později, ale o vůni ani chuť rozhodně nepřijdete. Děkujeme za trpělivost ☕
+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Rwanda Gasharu Rugori - zrnková, 250 g

    Novinka
    Výběrová káva Rwanda Gasharu Rugori - zrnková
    Švestky | Melasa | Cider
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Poslední 4 kusy skladem

    pošleme ještě dnes nebo

    299 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Exkluzivní výběrovka Exclusives

    Rwanda Gasharu Rugori pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

    Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

    Káva s ženskou korunou

    Farmářky z programu Rugori

    Káva z programu Rugori vzniká v rukou žen, které stojí za každým krokem zpracování – od sběru až po finální třídění. Rugori znamená ve rwandštině „ženská koruna" a tento projekt Gasharu Coffee nejen vzdává hold práci žen, ale aktivně je zapojuje do řízení i rozhodovacích procesů. Zrna pochází výhradně od drobných farmářek z okolí Nyamasheke a výsledkem je promytá káva s anaerobní fermentací, která zrcadlí nejen špičkovou kvalitu, ale i sociální přesah. Symbolická je i podpora matek – Rugori totiž dostávají ženy po porodu jako znamení úcty. Právě takhle chutná respekt a rovnost – v šálku i v životě.

    Fermentace a péče od první chvíle

    Sušení kávových zrn Rwanda Gasharu Rugori

    Zpracovatelská stanice Gasharu v srdci regionu Nyamasheke se nachází v ideální nadmořské výšce a těží z unikátního klimatu i kyselé půdy. Po ručním sběru probíhá prvotní třídění pomocí vody, následuje rozvláknění a anaerobní fermentace v uzavřených tancích. Následně se káva třídí podle hustoty do tří kvalit a suší se 16 až 20 dní na afrických lůžkách. Tato šarže patří mezi nejkvalitnější třídu A a díky pečlivému výběru se podařilo zcela eliminovat defekt „bramborové chuti". Finální loupání a třídění provádějí ženy s dlouholetou zkušeností. Právě preciznost a důraz na detail se propisují do každého šálku.

    Pražiči radí...

    Ideální na filtr a nejlépe chutná od 4. dne po pražení. V tu chvíli se nejlépe projeví perlivá acidita švestek a jemná sladkost melasy.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: Bourbon
    • Oblast: Nyamasheke, Rwanda
    • Farma: 1650 drobných pěstitelů zapojených do programu Rugori
    • Velikost farmy: drobní pěstitelé (většina maloplošná farma)
    • Nadmořská výška: 1600–2100 m n. m. (farmy), 1670 m n. m. (stanice)
    • Období sklizně: březen – červenec
    • Metoda zpracování: fully washed – anaerobní fermentace
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Perlivá acidita připomínající švestkovou limonádu se propojuje s jemnou sladkostí melasy. V těle je káva čistá a šťavnatá, s dlouhou dochutí evokující cider. Aroma je plné a ovocné, jakoby právě otevřená láhev švestkové sodovky.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita8/10
    Hořkost
    1/10
    Sladkost4/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuRwanda
    VlastnostiVýběrová
    Tělo6/10
    Metoda zpracováníAnaerobní
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)