+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Etiopie Ayla Bombe - zrnková, 250 g

    Doporučujeme na espresso
    Výběrová káva Etiopie Ayla Bombe - zrnková
    Citrusy | Borůvky | Hořká čokoláda
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Skladem > 10 ks

    pošleme ještě dnes

    319 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Exkluzivní výběrovka Exclusives

    Etiopie Ayla Bombe a pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

    Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

    Práce farmářů na kávové Etiopie Ayla Bombe

    Společná síla drobných farmářů

    V oblasti Sidama, nedaleko hory Bombe, pěstuje stovky farmářů tradiční etiopské odrůdy na malých pozemcích. Právě díky jejich práci a rozmanitosti původních odrůd vzniká káva s mimořádně komplexním profilem. Na každém ze zhruba 2,5 hektarových políček rostou kávovníky bez použití chemie – farmáři v oblasti totiž běžně nepoužívají pesticidy ani hnojiva. Většinu sklizně následně dodávají do stanice Ayla Bombe, kde začíná proces precizního zpracování. Díky tomu má každá šarže jedinečný chuťový podpis a vysoké cuppingové skóre.

    Proces sušení kávových zrn Etiopie Ayla Bombe

    Moderní stanice na úpatí hory Bombe

    Zpracovatelská stanice Ayla vznikla v roce 2010, ale svůj současný rozvoj zažívá až od roku 2016, kdy se stala součástí skupiny Testi. Dnes zde zpracovávají kávu od více než 370 farmářů, kteří sem každoročně přinášejí své čerstvě nasbírané třešně. Díky přirozenému způsobu sušení na vyvýšených afrických postelích a přísné kontrole kvality vzniká velmi čistý a aromatický profil. Použité odrůdy – tradiční etiopské variety jako Mikicho nebo Setami – jsou navíc unikátní svou komplexností a schopností dobře reagovat na suché zpracování. Výsledkem je šálek plný ovocných tónů a elegantní hořkosti.

    Pražiči radí...

    Nejlépe si tuto kávu vychutnáte jako espresso, ideálně od 10. dne po upražení. V této fázi se naplno projeví její ovocné aroma i komplexní chuť s příjemnou čokoládovou dochutí.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: Heirloom Ethiopian Varieties
    • Oblast: Sidama, Etiopie
    • Farma: drobní farmáři
    • Velikost farmy: průměrně 2,5 ha
    • Nadmořská výška: 2000 m n. m.
    • Období sklizně: listopad – leden
    • Metoda zpracování: natural
    • Stupeň pražení: #85 Agtron (Very light brown)

    Jak tedy chutná?

    Šťavnatá acidita citrusů se propojuje s jemnou sladkostí borůvek. V dochuti se objevují tóny hořké čokolády, které doplňuje jemné aroma levandulového čaje. Celkově působí káva plně, komplexně a krémově.

    Pro koho jsou Exclusives kávy?

    Pro toho, kdo chce to nejlepší (a hlavně výběrovou kávu). O zrnkách víme úplně vše – od původu po samotné zpracování. Světlé pražení pak dává vyniknout jejich přirozenému charakteru. Chuťové profily jsou tak různorodé a tóny často opravdu výrazné.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita9/10
    Hořkost
    2/10
    Sladkost7/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuEtiopie
    VlastnostiVýběrová
    Tělo7/10
    Metoda zpracováníNatural (suchá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)