+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Kolumbie Patio Bonito - zrnková, 250 g

    Novinka
    Doporučujeme na filtr
    Výběrová káva Kolumbie Patio Bonito - zrnková
    Pomerančový džus | Maliny | Pečený citron
    • Hmotnost

      250 g

    • Forma

      Zrnková

    • Balení

      Sáček

    Skladem > 10 ks

    pošleme ještě dnes nebo

    389 Kč
    Kávě rozumíme

    Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

    Na nic nečekáme

    Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

    Pražíme si vlastní

    A fakt nám chutná, co vám?

    Máte nás rádi

    Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

    14 let na trhu

    14 let na trhu a ještě nekončíme

    Exkluzivní výběrovka Exclusives

    Kolumbie Patio Bonito pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

    Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

    Rodinná farma Kolumbie Patio Bonito

    Rodinná farma plná inovací

    Patio Bonito je rodinná farma v Caldonu v regionu Cauca, kde Carlos Arturo Trujillo pěstuje kávu už téměř půl století. Společně s dcerou Paolou, zkušenou degustátorkou a nákupčí, posouvají kvalitu své kávy stále dál. Paola se po letech práce pro exportní společnosti vrátila domů, aby zavedla nové techniky fermentace, včetně tepelného šoku a anaerobních procesů. Na 11 hektarech farma obhospodařuje 47 000 kávovníků, mezi nimiž najdete pestrou paletu odrůd – od Castillo a Colombia až po Geshu, SL-28, Pink Bourbon nebo raritní Wush Wush. Trujillovi věří v tři základní hodnoty: potravinovou bezpečnost, šetrné hospodaření s půdou a pěstování kávy s maximálním respektem k přírodě.

    Zpracování kávových zrn Kolumbie Patio Bonito

    Jak se káva zpracovává

    Třešně se sbírají výhradně zralé a ještě tentýž den se zbavují slupek. Poté následuje fermentace pod širým nebem, která trvá 12–36 hodin. Po vyloupání se zrna suší v parabolických sušárnách, kde získávají vyváženou chuť i charakteristickou šťavnatost. Díky preciznímu zpracování metodou washed si Pink Bourbon z Patio Bonito zachovává svou čistotu a jasný chuťový profil. Spojení tradiční ruční práce a inovativních postupů zajišťuje konzistentní kvalitu, která se odráží v každém šálku. Tato pečlivost společně s respektem k půdě a přírodě posouvá kávu z Patio Bonito mezi skutečně výjimečné loty z Kolumbie.

    Pražiči radí...

    Káva chutná nejlépe na filtru a své maximum ukazuje od 5. dne po upražení. V této fázi vynikne šťavnatá citrusová acidita, malinová sladkost a lehká hořkost připomínající pečený citron.

    Co byste o kávě měli vědět?

    • Odrůdy: Pink Bourbon
    • Oblast: Cauca, Kolumbie
    • Farma: Patio Bonito
    • Velikost farmy: 11 ha
    • Nadmořská výška: 1 700 m n. m.
    • Období sklizně: květen – srpen
    • Metoda zpracování: washed (promytá)
    • Stupeň pražení: Very light brown (Agtron tile: 95–80, #85)

    Jak tedy chutná?

    Šálek vás přivítá sladkým citrusovým aromatem a šťavnatou aciditou připomínající pomerančový džus. Chuť malin dodává příjemnou ovocnou sladkost, kterou vyvažuje jemná hořkost pečeného citronu v dochuti. Celkově působí šálek svěže, čistě a má plné, šťavnaté tělo.

    Pro koho jsou Exclusives kávy?

    Pro toho, kdo chce to nejlepší (a hlavně výběrovou kávu). O zrnkách víme úplně vše – od původu po samotné zpracování. Světlé pražení pak dává vyniknout jejich přirozenému charakteru. Chuťové profily jsou tak různorodé a tóny často opravdu výrazné.

    Parametry

    Hmotnost
    Hmotnost: 250 g
    250 g
    Forma
    Forma: Zrnková
    Zrnková
    Balení
    Balení: Sáček
    Sáček
    ŘadaExclusives
    Acidita8/10
    Hořkost
    1/10
    Sladkost5/10
    Stupeň pražení1/8
    Země původuKolumbie
    VlastnostiVýběrová
    Tělo4/10
    Metoda zpracováníWashed (promytá)
    VýrobceAromaniac

    Káva si vás našla

    … protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.

    Pražírna Aromaniac

    Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.


    Hodnocení (0)

    0 hodnocení
    0x
    0x
    0x
    0x
    0x

    Dotazy a komentáře (0)