+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Ruční mlýnek na kávu Lodos 1945, wenge / lososová červená

    Ruční mlýnek na kávu Lodos 1945
    10 let záruka! Kvalitní mlýnek od české firmy s více než 80letou tradicí...
      Skladem > 5 ks

      pošleme hned zítra

      1 349 Kč
      Kávě rozumíme

      Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme

      Na nic nečekáme

      Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den

      Pražíme si vlastní

      A fakt nám chutná, co vám?

      Máte nás rádi

      Nebo nám aspoň píšete krásné recenze

      14 let na trhu

      14 let na trhu a ještě nekončíme

      Rozměry mlýnku:

      výška (včetně kličky) - 19,7cm, šířka - 10cm

      10 LET ZÁRUKA!

      Kávomlýnek Lodos vzor 1945 v provedení wenge / lososová červená je vyroben z barevně mořeného bukového dřeva a kovu ve stříbrné barvě.

      Obrázek je pouze ilustrativní - mlýnek má ve skutečnosti nad šuplíčkem nápis Lodos.

      Mlýnky na kávu značky Lodos jsou osazeny ocelovými frézovanými mlecími strojky, které jsou zhotoveny na automatických strojích a jsou odborně kaleny. Tento osvědčený způsob výroby zaručuje velmi dlouhou životnost. Udávaná záruka na mlecí mechanismus činí 10 let, ale z praxe můžeme konstatovat, že mlýnky můžete při správném zacházení používat desítky let. K tomuto tvrzení výrobce opravňuje skutečnost, že mlýnky, které nezměněnou technologií vyrábějí již téměř 90 let, jsou stále plně funkční. Systém seřízení pomocí regulační matky či šroubku umožňuje nastavení jemnosti mletí na požadovný stupeň od velmi hrubého mletí až po velmi jemné. Toto souvisí se zvoleným způsobem přípravy kávy.

      Dřevěná těla mlýnků jsou vyrobena z bukového dřeva. Velký podíl ruční práce při výrobě dělá z každého kusu originál. Skříňky většiny kávových mlýnků jsou spojovány tradiční starou technologií cinkového spoje zdobeného intarzií. Tato výroba vyžaduje vysoce kvalitní řemeslnou práci, aby bylo dosaženo požadované přesnosti a kvality. Toto platí i o povrchové úpravě. Mlýnky Lodos jsou přírodní lakované a nebo mořené v příslušném barevném odstínu a následně lakované.

      Parametry

      Typ mlýnkuRuční
      VýrobceLodos

      Hodnocení (80)

      4.8
      80 hodnocení
      68x
      8x
      1x
      3x
      0x
      Pavel Gros7. 1. 2016

      jinak ok

      Radomír Belza27. 12. 2015

      Mlýnky Lodos jsou super. Mlecí kameny se snadno a přesně nastavují. Rozhodně mohu doporučit.

      27. 11. 2015

      Jedná se o krásný ruční mlýnek. Věřím, že příteli, jakož to obdarovanému, udělá radost. Už se těším, až si nejen o Vánocích umeleme čerstvou kávu:-)

      Dotazy a komentáře (10)

      Edina7. 4. 2018

      Dobry den, mela bych zájem o mlýnek na kávu , ale přímo na Expresso . Prosim jestli mi poradíte . Dekuji moc Berkova

      Petra Malhausová, Čerstvá Káva9. 4. 2018
      Dobrý den, i tento mlýnek je vhodný na jemné mletí na espresso. Z mlýnků od firmy Lodos lze použít všechny. Ovšem mlýnek Lodos Istanbul zvládá i extra jemné mletí na džezvu a výborně padne do ruky. Určitě jej (od firmy Lodos) doporučujeme nejraději, pokud netrváte na dřevěném těle mlýnku.
      Leny17. 6. 2016
      French press

      Dobrý den, chci se zeptat zda mi tento mlýnek doporučíte na mletí kávy do kávavoru a french pressu. Děkuji za odpověď.

      Petra Malhausová, Čerstvá Káva19. 6. 2016
      Dobrý den, ano, tento mlýnek je vhodný na mletí kávy pro přípravu v kávovaru i french pressu.
      Peter10. 4. 2016
      Hrúbka mletia

      Dobrý deň, vie tento mlynček zomlieť kávu aj na espresso, alebo do džezvy? niekde som čítal, že tak jemné mletie nedokáže, že vhodnejší je Hario. Ďakujem.

      Jitka Kakaščíková, Čerstvá Káva11. 4. 2016
      Dobrý den, tento mlýnek je vhodný pro mletí kávy na espresso, pro mletí kávy na přípravu v džezvě bychom doporučili zakoupit od výrobce Lodos ruční mlýnek Istanbul, který budeme mít skladem již koncem tohoto týdne. Co se týče mlýnků s keramickými kameny a jejich použití pro mletí na přípravu kávy do džezvy, tak bychom s ohledem na křehkost keramických kamenů doporučovali zakoupit spíše mlýnky s ocelovými kameny, jelikož vzhledem k tak jemnému nastavení hrubosti mletí se o sebe mlecí kameny během mletí více "odírají" a tímto může dojít k jejich rychlejšímu opotřebení.