250 g
Mletá
Sáček
dostupné ihned
169 Kč
219 Kč
Hodně ji pijeme, ale taky o ní hodně víme
Objednávky do 13:30 posíláme ten samý den
A fakt nám chutná, co vám?
Nebo nám aspoň píšete krásné recenze
14 let na trhu a ještě nekončíme
Již v roce 1750 přepraven byl kávovník jezuity do Guatemaly, avšak jen jako okrasná rostlina. Padesát let poté Guatemala prodělala obrovské ztráty kvůli útoku sarančat na rozhlehlé plantáže indigovníků, její tehdejší hlavní zemědělské plodiny, které korunoval za dalších padesát let úpadek zájmu evropského chemického průmyslu o indigo. A tak guatemalská vláda rozhodla o využití kávy jako nové primární plodině na export do Evropy a v roce 1868 jako podporu tohoto strategického tahu rozdala více než milion semen kávovníku tamějším farmářům...
Vzhledem k výborným podnebným podmínkám je chuť guatemalské kávy tak zajímavá a vyvážená, že je odborníky často řazena mezi nejlepší kávy světa. Pěstuje se v různých nadmořských výškách, což nabízí mnohem širší a zajímavější možnosti výběru kávových zrn.
Pěstování kávy je v Guatemale rozděleno do 8 hlavních regionů, na 5 z nich jsou pohoří sopečného původu. Každý region nabízí mírně odlišné podnebné podmínky vzhledem k různým nadmořským výškám, díky čemuž má káva z každého regionu svoji charakteristickou chuť. Káva Guatemala Tres Maria, kterou Vám nabízíme, pochází z oblasti Huehuetenango, jedné ze tří nevulkanického původu. Tato oblast nabízí nejvíce vlhkosti a pěstování v nejvyšší nadmořské výšce, až 2000 m.n.m., běžně kolem 1500 - 1800 m.n.m., což je způsobeno především horkými vlhkými proudy z Mexika.
Pro guatemalské kávy je charakteristická sladká a vyvážená chuť s příjemnou kyselostí, kterou káva z oblasti Huehuetenango doplňuje o vinné tóny.
Hmotnost | 250 g |
Forma | Mletá |
Kusy | 0 ks |
Balení | Sáček |
Řada | Essentials |
Acidita | 2/10 |
Hořkost | 7/10 |
Sladkost | 4/10 |
Stupeň pražení | 3/8 |
Země původu | Guatemala |
Druh | 100% arabika |
Hrubost mletí | domácí pákový kávovar, moka konvička, french press |
Tělo | 6/10 |
Výrobce | Aromaniac |
… protože jednou si najde každého. Vážně. Jen se musí vědět jak na ní. Zrnka u nás pražíme každý den po malých dávkách. To aby byla stále čerstvá. K vám se tak nedostanou žádná, která by byla starší než pár dnů. Nechceme vám totiž nabízet nic, co sami nepijeme. Proto si pečlivě vybíráme, co nám projde pražičkou a co se vám pak objeví doma v šálku.
Od roku 2007, kdy jsme s kávou začali, jsme (si) toho vypili až až. A právě otevření vlastní pražírny bylo to, co nám postupně začalo dávat větší a větší smysl. Skutečně totiž věříme, že chuti a vůni kávy může propadnout kdokoliv. A o to se teď staráme. Staráme se o to, aby si káva každého našla.
Výborná káva.
velmi příjemná káva
Není špatná, ale už jsem pila lepší kávu.
Dobrý den, Rád bych věděl jakou hrobost mletí volíte, případně jestli mohu v případě koupě hrubost zvolit? Děkuji
Čerstvost kávy
Dobrý den, chci se zeptat, jaká je ideální doba spotřeby, namleté kávy? Hrubost mletí, do moka konvičky.