+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Jak šel čas: 101 let tradičních mlýnků LODOS

    S českou manufakturou LOmnické DOmácí Strojky máme hodně společného. Všechno dělají poctivě, ručně a nádherně to u nich voní. Akorát, že ne kávou, ale dřevem. Svůj příběh vypráví pořád s úsměvem a samozřejmě kávou v ruce.
    Jak šel čas: 101 let tradičních mlýnků LODOS

    Vzpomínky a tradice Miroslava Pěničky

    S Miroslavem Pěničkou jsme strávili celý den. A zvládli bychom klidně dalších 100. Příběh jejich firmy je totiž neskutečný. Z malého města se dostali do celého světa. A k mlýnkům přidali další strojky. Třeba desítky tisíc lisů na česnek každý rok putují do Švédska. A možná ho máte doma v šuplíku i vy.

    Pan Pěnička nám taky prozradil, jaký ze svých mlýnků má on sám nejradši.

    Pohled do zákulisí výroby kávových mlýnků LODOS

    Zajímá vás, jak se vyrábí tradiční kávomlýnky LODOS? Podívejte se na naše nové video, kde vás provedeme celým procesem výroby těchto mlýnků. Dozvíte se, jak probíhá pečlivý výběr materiálů i jednotlivé kroky výroby až po finální sestavení. Připojte se k nám a objevte kouzlo řemeslné výroby, která se udržuje více než sto let.

    Rodinná historie mlýnků sahá až do roku 1923, kdy se o ně starali bratři Ouhrabkové, děda a strýc nynějšího majitele. Komunistický režim manufakturu znárodnil a poničil, co se dalo. V roce 1991 ji ale získal pan Pěnička zpátky a od té doby stojí v jejím čele.

    Chcete mlít kávu jako zakladatel Ouhrabka?

    Sám pan Pěnička se k celokovovému mlýnku Istanbul rád vrací. A dodnes používá ten, který v ruce držel jeho děda. Je totiž skladný, elegantní, bytelný a vhodný na všechny hrubosti mletí – od džezvy až po french press.