+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Připravte si ledovou kávu v AeroPressu. Stačí jej překlopit.

    AeroPress je jedním z nejsnazších způsobů, jak si doma připravit filtrovanou kávu. V horkých letních dnech jej ale snadno využijete i pro přípravu kávy ledové. Vytvořili jsme pro vás stručný návod.
    Připravte si ledovou kávu v AeroPressu. Stačí jej překlopit.
    Tento článek již není běžně přístupný, je tedy velice pravděpodobné, že obsahuje neaktuální a neplatné údaje!

    Potřebujete pouze několik kostek ledu, čerstvě mletou kávu a samozřejmě – Aeropress. Příprava kávy samotná je rychlá, za necelých pět minut budete mít hotovo.

    Jaký je postup?

    1. Do přiměřeně vysoké sklenice přidejte několik kostek ledu. Pamatujte přitom na to, aby sklenice byla tak veliká, aby se do ní vešel jak roztátý led, tak káva, kterou přefiltruje AeroPress. Před samotnou přípravou také zkontrolujte, zda na sklenici pasuje ústí AeroPressu.
    2. Vezměte AeroPress, vytáhněte píst nadoraz (ale nechte jej nasazený) a postavte AeroPress „na hlavu“. Šroubovací sítko s filtrem nenasazujte.
    3. Nasypte čerstvě mletou kávu (doporučujeme některou z čerstvě pražených káv), a podobně jako při přípravě klasické filtrované kávy ji zalijte vodou o teplotě cca 80 stupňů Celsia.
    4. Směs promíchejte a nechte přibližně 90 vteřin pracovat. Pak nasaďte víčko s filtrem, AeroPress překlopte, postavte na sklenici a tlakem na píst AeroPress vyprázdněte.
    5. To je vše. Horká káva rozpustí led, výsledkem je výborná ledová káva. Ne frappé z instantní směsi, ale ledová káva z čerstvě mletých zrn. Samozřejmě, můžete si ji dopřát jen tak. Nebo s mlékem, smetanou, cukrem… tak, jak to máte nejraději.

    Dobrou chuť!

    Náš tip: AeroPress doma nemáte? Pořiďte si jej u nás.