+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10–17:30)

    Mýty a fakta o kávě

    O kávě se toho napovídá hodně. Proto boříme mýty a sbíráme fakta – abychom měli všichni jasno.
    Espresso, latte nebo piccolo. Umíte si objednat kávu?
    Espresso, latte nebo piccolo. Umíte si objednat kávu?
    7. července 2014
    Mýty a fakta o kávě5 minut čtení
    Jak se zatváříte, když si v restauraci objednáte svíčkovou a dostanete kotletu? Asi ne právě nadšeně. Že si hovězí s vepřovým číšník nesplete? A proč si plete caffè latte a latte macchiato? A proč vám namísto ristretta přinesl espresso a říká mu piccolo? zobrazit článek
    Nescafé a turek. Pro třetinu z nás nepřítel
    Nescafé a turek. Pro třetinu z nás nepřítel
    23. dubna 2013
    Mýty a fakta o kávě1 minuta čtení
    Doba se mění. A mění se i kávové zvyky. Jestliže v Československu osmdesátých let káva rovnala se turek, po roce 1989 přesedlala část z nás na kávu rozpustnou. zobrazit článek
    Nejlepší čas na coffee break je kolem druhé odpoledne
    Nejlepší čas na coffee break je kolem druhé odpoledne
    2. dubna 2013
    Mýty a fakta o kávě1 minuta čtení
    Tvrdí to výzkum britské Národní zdravotní služby (NHS), podle kterého máme nejméně energie kolem čtvrt na tři odpoledne. A právě v této době bychom si měli dopřát odpočinek a „pauzičku na kávu“. Bude-li společná s dalšími zaměstnanci, pomůže navíc utužit vztahy. zobrazit článek
    Plísně a káva
    Plísně a káva
    19. března 2009
    Mýty a fakta o kávě2 minuty čtení
    Součástí života se staly plísně, provázející člověka na každém kroku, vyskytují se ve většině běžných potravin a jsou obsaženy ve všech biologických formách. Plísně ochratoxiny, aflatony a mykotoxiny mohou způsobit vážné zdravotní problémy, při nadměrném požití i smrt. Proto musí být plody s možností výskytu těchto látek testovány na jejich přítomnost ve specializovaných zkušebnách. zobrazit článek
    Existuje vůbec italská káva?
    Existuje vůbec italská káva?
    9. března 2009
    Mýty a fakta o kávě2 minuty čtení
    Jdete po ulici a ve výkladních skříních prodejen a štítech kaváren vídáte neonové nápisy: zde italská káva, v naší restauraci podáváme italskou kávu, pravá italská káva, italian coffee. Bez italské kávy by snad kavárna ani nebyla. Co to je vlastně italská káva? Existuje vůbec? zobrazit článek
    Kávové směsi
    Kávové směsi
    15. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě5 minut čtení
    Nabídka kávy v našich běžných obchodech není příliš pestrá – značky spolu nesoupeří kvalitou, ale cenou. Čistě druhy kávy jsou tak v dostání pouze ve specializovaných obchodech a nám jsou tak nabízeny převážně směsi kávy. Je nelehké se v nich dobře vyznat, zahrnují totiž kávy od tradičních až po exotické; obsahují zrna z různých zemí. zobrazit článek
    Biokáva
    Biokáva
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě5 minut čtení
    V regálech, letácích i na displejích. Označení EKO, BIO, ORGANIC se prostě nedá vyhnout. Nemusíte ani hledat a nejspíš něco takového objevíte i ve svojí špajzce. Přitom nejde jen o prázdnou masírku. Ve skutečnosti to celé má smysl. A hlavně pevná pravidla, která biopotraviny musí splňovat. zobrazit článek
    Fair Trade káva
    Fair Trade káva
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    Označení Fair Trade, tedy „spravedlivý obchod“, získává dnes na značné popularitě. Fair Trade je nyní značkou, která dává pěstitelům z rozvojových zemí šanci vymanit se z chudoby a bídy. zobrazit článek
    Kofein a jeho účinky na lidský organismus
    Kofein a jeho účinky na lidský organismus
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    „Kofein patří mezi skupiny látek, kterým říkáme léky podporující bdělost,“ jak praví definice. Názory vědců na účinky kofeinu jsou rozdílné a dělí se zhruba na dva tábory. Jeden považuje kofein za drogu, na kterou lze lehce získat návyk a poukazuje také na jistá rizika spojená s jeho používáním. zobrazit článek
    Aromatizovaná káva
    Aromatizovaná káva
    5. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    Ochucování kávy našlo poprvé místo na trhu v 70. letech 20. století ve Spojených státech. Ochucování se používá především u levnějších odrůd, které mají zrna slabší kvality. Zrna se před upražením postříkají nosným olejem a po upražení se ochutí různými aromatickými látkami, které jsou syntetické anebo přírodně identické. zobrazit článek
    zobrazuji 1-9 z 13