+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Vánoční průvodce kávou

    Punč, svařák a cukroví cítíte na každém kroku. Tahle typická (před)vánoční vůně je zabalená do melodií koled a opentlovaná pěknou dávkou chaosu. Nic se nestíhá, čas tak nějak rychlejc utíká. Proto pod stromeček darujte něco, co ho na chvíli zastaví. A díky čemu bude provoněný každý den – nejen ten Štědrý.
    Vánoční průvodce kávou

    Dárek vybíráte někomu, kdo kafe:

    Spousta chutí v jednom dárku

    Jedno je jisté – čím víc různých káv mu dáte, tím spíš se trefíte do jeho chuti. A navíc můžete testovat společně. O důvod víc, proč se zase brzy sejít.

    Každý degustační balíček je jiný. Najdete v něm 8 nebo 10 různých káv – vždy po 50 g. Což je tak akorát na pořádnou ochutnávku.

    Vánoční degustační balíček Aromaniac Nekyseláč

    Dárkový degustační balíček Nekyseláč

    Hromada chutí, které jsou všechno, jen ne kyselé. Což je častý strašák milovníků kávy. V degustačním balíčku darujete skoro celou řadu Essentials. Takže materiálu na ochutnávání bude víc než dost.

    Vánoční degustační balíček Aromaniac Pokušitel

    Dárkové degustační balíčky Pokušitel

    S ním se rozhodně nudit nebude. Namixovali jsme ho tak, že obdarovaný ochutná nejen klasiky, ale taky kávy se zajímavějším chuťovým profilem. Ať má co porovnávat a zkoušet. Každý šálek pak bude tím pravým pokušením (a zážitkem).

    Dárkové krabice s kávou

    Dárkové krabice s kávou

    A pak je tady ještě jedna možnost. Prostě zavřete oči a píchněte prstem do monitoru. Všechny dárkové krabice jsme stejně naplnili tím, co máte nejradši. Takže úplně vedle prostě šlápnout nemůžete.

    TIP: Všechny degustační balíčky a dárková balení kávy Aromaniac můžete pořídit ve vánoční tašce. Ať šetříte papír, izolepu i svoje nervy.

    Kávy z řady Explorers

    Kávy z řady Explorers

    Protože je pražíme světleji, mají o něco výraznější tóny. Už se občas objevuje lehká svěžest, která lidi často baví. Ale moc se v Čechách nevidí. Kávy jsou tak vhodné na objevování a poznávání nových možností. Zároveň ale ještě nejsou tak výrazné jako výběrovky.


    Když kafe nedá z ruky

    Pak se musíte postarat, aby neskončilo na něm. Za běhu se prostě blbě pije. A během dne člověk najde fakt málo příležitostí, kdy si kávu zvládne vychutnat v klidu. Tak to vašemu oblíbenému kofeinovému závislákovi usnadněte.

    Termohrnek Kambukka Etna

    Limitka termohrnků Kambukka Etna

    Nejen, že má pravdu, ale ještě funguje. Víčko se dá zamknout, takže z celkového objemu 300 ml ani v tašce nic nevyteče. Kvalitní nerezová ocel udrží teplotu dlouhé hodiny. A nijak neovlivní chuť. Navíc jde o limitovanou edici, proto jich máme (hádáte správně) jen pár.

    Trička s kávou

    Kávová trička Aromaniac

    Trochu jsme vám kecali. Protože se můžete postarat, aby káva skončila i na tričku. A přitom nedošlo k opaření. Naše trička jsou stoprocentně bavlněná i vtipná. To první víme, v to druhé doufáme. Vybrat můžete variantu přesně na tělo – jak velikostně, tak hláškou.


    Vybavení pro baristu amatéra

    A nebo klidně profíka. Tohle příslušenství totiž splňuje ty nejpřísnější nároky. Sami jsme ho testovali. Takže moc dobře víme, že je na něj spoleh. Seřadili jsme ho tak, jak je během přípravy potřeba – od skladování přes mletí až po samotné filtrování.

    Vakuová dóza Fellow Atmos

    Vakuové dózy

    Vrahem tentokrát není zahradník, ale vzduch. Pokud se teda bavíme o chuti kávy. Vakuové dózy se zabudovanou pumpou ho vysají, aby zrnka zůstala až jednou tak dlouho čerstvá a chutná. Vybírat můžete ze tří velikostí – 170 g, 280 g nebo 450 g.

    Fellow Opus

    Elektrický mlýnek na kávu Fellow Opus

    Od džezvy až po cold brew – a taky dalších 39 různých hrubostí mezi tím. Preciznost kónických mlecích kamenů nic nepřekoná. Díky jejich tvaru navíc v mlýnku nezůstávají žádné „zbytky“, takže nemusí mlít na prázdno. Na jedno zmáčknutí během pár sekund připraví kávu až na 12 šálků. Bez práce!

    French press Timemore U

    French press Timemore U

    Klasika, se kterou zvládne přípravu každý. Ale dá se s ní i pořádně vyhrát. Netradiční minimalistický design v sobě ukrývá maximální praktičnost. Černý silikonový obal ochrání prsty před vařicím sklem – a to zároveň chrání před nechtěným rozbitím. Ať se nemusí střepy omlouvat tím, že se hledalo štěstí.

    Keramický dripper Hario W60

    Keramický dripper Hario W60

    V dnes už legendární japonské manufaktuře Hario vyměnili sklo za keramiku a přidali k ní navíc pryskyřičný síťový filtr. Při přípravě se tak obejde bez těch papírových. Díky tomu z kávy dostane zase trochu jiné chutě a tóny. Ty může ovlivnit i samotná příprava – ať už hrubost namletí, tak rychlost a způsob zalévání. Což je pro fajnšmekry lahůdka!

    Digitální rychlovarná konvice Fellow Stagg EKG

    Digitální rychlovarné konvice Fellow Stagg EKG – 900 ml

    Ohřeje a nenechá vychladnout až 900 ml vody. LCD displej zaručuje stoprocentní kontrolu nad teplotou vody i nastavením. Integrované stopky navíc pohlídají čas za vás. Díky husímu krku se dobře kontroluje proud vody a nehrozí opaření párou. Ne náhodou přesně takhle vypadají konvice na zalévání dripperů nebo AeroPressu.

    Termo konvice na kávu Hario V60 Insulated Server PLUS

    Termo konvice na kávu Hario V60 Insulated Server PLUS

    A když už mluvíme o přípravě kávy v dripperu nebo AeroPressu – do téhle konvice můžete rovnou překapávat. Perfektně na ní padnou. Teplotu udrží až 90 minut, což je s objemem 600 ml tak akorát na vypití.


    Ta nejvybranější zrna

    Chce znát původ, rozumí metodám zpracování a v kavárnách se ptá, co mají na mlýnku. Prostě si vybírá. Dopřejte mu to, po čem jeho chuťové pohárky touží – poctivou výběrovou kávu z lokální pražírny. Samozřejmě čerstvě praženou, aby si mohl pořádně vychutnat všechny chutě. A žádná mu neunikla.

    Káva Aromaniac Exclusives

    Kávy z řady Exclusives

    O kávách víme úplně všechno. Naše výběrové kávy prošly přes nejpřísnější hodnotící kritéria – a taky naše jazyky. Proto je pražíme světle, aby se naplno rozvinul jejich přirozený charakter. Ať už je sladký, hořký nebo kyselý.

    Vánoční dárkové balení kávy Aromaniac Exclusives

    Dárková krabice s výběrovými kávami

    A jestli se vám nechce balit, máme jedno elegantní řešení. Do dárkové krabice a tašky jsme zabalili výběrové kávy tak, abyste nemuseli řešit stužky nebo ozdobný papír. Navíc se můžete blýsknout, protože Salvador Miramar je zpracovaný anaerobní fermentací. Věřte, že to ocení – i kdybyste nevěděli, co to znamená!


    Hořká klasika neklasicky

    Milovníků klasické hořké chuti je mezi námi asi nejvíc. Nesahají sice po instantní kávě, ale ani po nezvyklých chutí. Proto jsme vám vyfiltrovali výběr, s kterým si to svoje popíjení užijou. A s kterým navíc můžou ochutnat kus světa.

    Káva Aromaniac Essentials

    Kávy z řady Essentials

    Klasické chutě bez výrazné kyselosti. Můžete zavítat třeba do Brazílie, Indie nebo na Kostariku. Každá z káv nabídne trochu jiné tóny, všechny ale potěsí milovníky klasiky. Máme jich už pěknou řadu – takže je z čeho vybírat!

    Vánoční dárkové balení kávy Aromaniac Essentials

    Dárková krabice s kávami Essentials

    2 naše nejoblíbenější klasiky jsme nasypali do luxusní dárkové krabice. Brazílie Santos ukrývá klasické tóny rumových pralinek. Keňa Top Masai má zase sladké tóny lučního medu a červeného ovoce – ale pořád zůstává příjemně hořká.