+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)
    Kávová akademie

    Pěstování a zpracování kávy

    Než se zrnka dostanou k vám, tak to trvá. Je to totiž celé mravenčí práce – od pěstování přes zpracování až po finální pražení.
    Jak se káva praží?
    Jak se káva praží?

    Zrnka, která se dostanou až do pražírny, už mají napůl vyhráno. Prošla totiž tříděním, přebíráním, kontrolami a vůbec byla pořád pod drobnohledem. Ale až tady j... zobrazit článek

    Jak se vyrábí káva bez kofeinu?
    Jak se vyrábí káva bez kofeinu?

    Spousta lidí kávu pije právě kvůli němu. Jenže ne všichni ho můžou. Kofein tak může být překážkou k naplnění chuťových pohárků. Přesně proto (a taky trochu kvůl... zobrazit článek

    Jaký je rozdíl mezi arabikou a robustou?
    Jaký je rozdíl mezi arabikou a robustou?

    Na světě roste přes 120 druhů kávovníků. Ale 98 % světové produkce tvoří jen dva z nich – kávovník arabský (arabika) a kávovník statný (robusta). Zatímco káva z... zobrazit článek

    Víte jakou kávu pijete?
    Víte jakou kávu pijete?

    Znalost naše, o mnohé zkušenosti obohacená, nám dovolila zorientovat se na trhu káv a nalézt tak pro chuťové buňky ty nejlepší a nejchutnější kávy na s... zobrazit článek

    Jak se káva sklízí?
    Jak se káva sklízí?

    Aby se mohla kávová zrna zpracovat a upražit, musí se samozřejmě nejdříve sebrat. Což není jen tak. Plody nesmí být přezrálé, ani nedozrálé. Chce to zkrátka vyc... zobrazit článek

    Jak se káva pěstuje?
    Jak se káva pěstuje?

    Než se dostane k vám do šálku, musí někde vyrůst. Navíc taky sesbírat, zpracovat, dopravit, upražit a namlít. Je to prostě dlouhá cesta. A tentokrát to nemyslím... zobrazit článek

    Kávovník v zeměpisných souvislostech
    Kávovník v zeměpisných souvislostech

    Kávovníky se pěstují převážně v tropickém pásmu, mezi obratníkem Raka a Kozoroha, ve více než padesáti zemích světa. Každý ze tří základních druhů vyžaduje odli... zobrazit článek

    Co je to vlastně káva?
    Co je to vlastně káva?

    Z téhle otázky asi zvládne nějakým způsobem vybruslit každý. Nějak se to prostě okecá. Popíše se vzhled, chuť a sem tam i to, jak přibližně káva vzniká. Což je ... zobrazit článek

    Druhy káv a botanika
    Druhy káv a botanika

    Káva je plodem tropické dřeviny, kávovníku Coffea. Je pěstována téměř na celém světě, protože poptávka po kávě je obrovská. Pro pěstitelské státy je produkce ká... zobrazit článek

    Další seriály o kávě

    Výběr kávy a příslušenství

    Jak si vybrat kávu, aby vám chutnala?

    Před přípravou kávy

    Jak kávu skladovat, mlít a na co si dát pozor?

    Espresso a nápoje z něj

    Jak si udělat espresso, cappuccino nebo caffè latte?

    Alternativní způsoby přípravy kávy

    Od french pressu až po ledovou kávu