Tak nějak všichni ví, že se zrnka musí před přípravou namlít. Už se ale míň mluví o tom, jaká je správná hrubost. To je totiž složitější a neexistuje na to jasn... zobrazit článek
Voňavá a čerstvě pražená. Byla v akci, vzali jste jí hned pět kilogramů. Jenže... jak ji uskladnit, aby její chuť zůstala beze změny co nejdéle? Nechat ji jen t... zobrazit článek
Objevíte, co vám chutná. Jestli už to víte, tak zjistíte proč. Během cuppingu totiž rozpoznáte i ty nejjemnější chuťové nuance. S každou kávou se dokonale sezná... zobrazit článek
Kdo se má v těch všech kávách vyznat. No, řekněme si to na rovinu – vy nemusíte. Na posuzování, klasifikaci a hodnocení kvality jsou tu odborníci. Něco se dělá ... zobrazit článek
Na vodě sakra záleží. Tvoří až 99 % šálku kávy, takže je potřeba si ji pohlídat. Kromě teploty je ale důležité i její složení. Není totiž voda jako voda. A přit... zobrazit článek
Je to jednodušší, než by se mohlo zdát. A toho si važte, protože to u kávy není úplně zvykem. Správně skladovat kávu tak zvládne každý. I úplný začátečník, kter... zobrazit článek
Jak se káva pěstuje, zpracovává a praží?
Jak si vybrat kávu, aby vám chutnala?
Jak si udělat espresso, cappuccino nebo caffè latte?
Od french pressu až po ledovou kávu