+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Jak připravit cappuccino a caffè latte v Bialetti Mukka Express

    Rádi cappuccino nebo caffè latte? A chcete si je připravovat doma rychle a s minimem práce? Bez našlehávání mléka? Bez zklamání, že crema spadla, ještě než jste dopili? Moka konvička – kapučinátor – Bialetti Mukka Express je pro vás jako dělaná – stačí nalít vodu a mléko, nasypat kávu a postavit konvičku na vařič. Za několik minut naléváte do šálků výtečné cappuccino či caffè latte.
    Jak připravit cappuccino a caffè latte v Bialetti Mukka Express

    Seriál „Jak připravit ...“
    Jak připravit kávu ve french pressu
    Jak připravit kávu v moka konvičce
    Jak připravit kávu ve vacuum potu
    Jak připravit kávu v Aeropressu
    Jak připravit kávu v dripperu
    Jak připravit frappé

    Jak připravit dokonalé espresso (1. díl - Co je důležité vědět před přípravou espressa?)
    Jak připravit dokonalé espresso (2. díl)


    Bialetti Mukka Express

    Konvička Mukka Express je tak trochu jiná moka konvička. Namísto espressa připraví lahodné cappuccino a caffé latte. A protože se liší výsledný produkt, je trochu jiný i postup přípravy. Pojďme si ho společně projít.

    1. Na začátek jako vždy zopakujeme – dokonalý chuťový zážitek zaručí káva čerstvě pražená a semletá. Z našich Čerstvých Káv doporučujeme jakoukoli, v podobě cappuccina chutnají výtečně. Hrubost? Mletí do moka konvičky je o něco hrubější než na espresso – jako do překapávače.
    2. Máte kávu připravenou? Je čas na vodu, kterou nezapomeňte předehřát – rychleji se pak začne tvořit pára a káva ve filtru se nespálí. Kolik vody? Na odměrce, kterou dostáváte s konvičkou, najdete dvě rysky – spodní použijte, pokud vaříte na plynu, horní při přípravě na sporáku elektrickém nebo na sklokeramické desce. Po odměření nalijte vodu do spodní nádobky. Připravujete-li caffè latte, nalijte vodu pod horní rysku – těsně pod pojistný ventil.
    3. I tento krok hotov? Nasypte do filtru mletou kávou (zarovnejte ji po okraj) a vložte jej do spodní nádobky. Kávu nepěchujte – přes upěchovanou vrstvu bude voda jen obtížně pronikat vzhůru a příprava se prodlouží. A každé prodloužení znamená riziko spálení kávy.
    4. Pak nasaďte horní díl a pevně jej sešroubujte se spodním – že je vše v pořádku poznáte tak, že je rukojeť proti pojistnému ventilu.
    5. Nyní přichází změna oproti moka konvičkám na espresso. Mukka Express má v horní nádobce ventil s pojistným kroužkem, který je před přípravou nutné zvednout. Pak ventil nasaďte na trubičku uprostřed nádobky tak, aby dlouhé části ventilu byly umístěny proti sobě a otočte jím ve směru hodinových ručiček (pojistný kroužek přitom již nedržte), dokud nezapadne. Kontrola nasazení? Správně nasazený ventil bez nadzdvihnutí pojistného kroužku z trubičky nesundáte.
    6. V dalším kroku opět záleží, zda připravujete cappuccino nebo caffè latte – v prvním případě zamáčkněte černou čepičku ventilu dolů. V případě druhém ji pak vytáhněte.
    7. Tlačítko – čepička ventilu je na správném místě? Nalijte do horní nádobky mléko, a to po rysku vyznačenou na stěně. Doporučujeme použít mléko polotučné – plnotučné příliš přebíjí výslednou chuť kávy.
    8. Postavte konvičku na vařič – u plynového nastavte výkon tak, aby plameny nepřesahovaly dno konvičky, příprava by měla trvat 3-4 minuty. U sklokeramického či elektrického nastavte výkon na střední až vyšší, aby příprava trvala 5-10 minut.
    9. Po několika minutách začne voda probublávat přes filtr, spojí se s mlékem a začne se v horní nádobce měnit v lahodné cappuccino či caffè latte. Jakmile se vytvoří mléčná pěna, což trvá 10-15 sekund, je hotovo.
    10. Chcete mít svůj nápoj více horký? Ponechte konvičku ještě chvíli na vařiči, maximálně však 1 minutu.

    Dobrou chuť!

    Náš tip: Pořiďte si kávovar Bialetti Mukka Express z naší nabídky.