+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Blog o kávě

    Píšeme, abyste měli co číst u kávy – a hlavně teda o kávě. Sbíráme fakta, vyvracíme mýty a pořád sledujeme, co se kde v tom našem voňavém světě šustne. Tak dobrou chuť, pokud právě popíjíte.
    Biokáva
    Biokáva
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě5 minut čtení
    V regálech, letácích i na displejích. Označení EKO, BIO, ORGANIC se prostě nedá vyhnout. Nemusíte ani hledat a nejspíš něco takového objevíte i ve svojí špajzce. Přitom nejde jen o prázdnou masírku. Ve skutečnosti to celé má smysl. A hlavně pevná pravidla, která biopotraviny musí splňovat. zobrazit článek
    Nejdražší kávy světa
    Nejdražší kávy světa
    8. prosince 2008
    Kávové zajímavosti4 minuty čtení
    Zajisté nás občas zláká ochutnat nějakou výjimečnou a jedinečnou kávu, některou z nejdražších káv na světě. zobrazit článek
    Fair Trade káva
    Fair Trade káva
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    Označení Fair Trade, tedy „spravedlivý obchod“, získává dnes na značné popularitě. Fair Trade je nyní značkou, která dává pěstitelům z rozvojových zemí šanci vymanit se z chudoby a bídy. zobrazit článek
    Kofein a jeho účinky na lidský organismus
    Kofein a jeho účinky na lidský organismus
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    „Kofein patří mezi skupiny látek, kterým říkáme léky podporující bdělost,“ jak praví definice. Názory vědců na účinky kofeinu jsou rozdílné a dělí se zhruba na dva tábory. Jeden považuje kofein za drogu, na kterou lze lehce získat návyk a poukazuje také na jistá rizika spojená s jeho používáním. zobrazit článek
    Aromatizovaná káva
    Aromatizovaná káva
    5. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    Ochucování kávy našlo poprvé místo na trhu v 70. letech 20. století ve Spojených státech. Ochucování se používá především u levnějších odrůd, které mají zrna slabší kvality. Zrna se před upražením postříkají nosným olejem a po upražení se ochutí různými aromatickými látkami, které jsou syntetické anebo přírodně identické. zobrazit článek
    Instantní káva
    Instantní káva
    4. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě3 minuty čtení
    Instantní káva byla vynalezena koncem 19. století, ale rozšíření se dočkala až za první světové války a to díky vojákům na frontě, kde byla káva součástí jídla pro armádu. První rozmach prodeje přišel roku 1938 až s označením Nescafé, které je používáno dodnes. Kvalita instantních káv stále stoupá, takže dnes je možné připravit celkem chutný nápoj přibližující se chutí klasické kávě. zobrazit článek
    Legendy a pověsti o kávě
    Legendy a pověsti o kávě
    4. prosince 2008
    Historie světa kávy4 minuty čtení
    Poslyšte příběhy tajemné a kávou vonící! Příběhy ze zemí tak vzdálených, že si o nich můžete nechat jenom zdát! zobrazit článek
    Úvod do historie kaváren
    Úvod do historie kaváren
    1. prosince 2008
    Historie světa kávy5 minut čtení
    Káva to ze začátku neměla vůbec lehké – proti kavárnám se stavěli obchodníci s limonádami, s vínem a s pivem a pak se snažili bránit i jejich provozování. Ale kavárny se pomalu stávaly centrem zábavy i společenské konverzace, navštěvovali je výtvarníci, umělci, hudebníci i politici. zobrazit článek
    zobrazuji 81-88 z 94