+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Blog o kávě

    Píšeme, abyste měli co číst u kávy – a hlavně teda o kávě. Sbíráme fakta, vyvracíme mýty a pořád sledujeme, co se kde v tom našem voňavém světě šustne. Tak dobrou chuť, pokud právě popíjíte.
    Rozšíření kávy
    Rozšíření kávy
    10. prosince 2008
    Historie světa kávy7 minut čtení
    Určitě jste mnohokrát slyšeli příběh lidstva, který s Adamem a Evou počal a osídlením Starého a Nového světa pokračuje dál. Ale slyšeli jste příběh neméně zajímavý, původem a rozšíření byliny téměř božské se zabývající? zobrazit článek
    Pěstování kávy v Jižní a Střední Americe
    Pěstování kávy v Jižní a Střední Americe
    10. prosince 2008
    Káva na mapě světa9 minut čtení
    Zemí, kde se nejdéle káva pěstuje ve velkém, je Kostarika. Pro pěstování kávy jsou tu ideální podmínky – půda je dobře propustná a sopečného původu. Funguje zde velmi dobře zorganizovaná velkovýroba; počet kávovníků se dnes odhaduje na 400 miliónů, zatímco zde žije pouhých 3,5 miliónů obyvatel. Neobvyklé je i to, že je v zemi zakázáno pěstovat robustu. zobrazit článek
    Pěstování kávy v Africe
    Pěstování kávy v Africe
    10. prosince 2008
    Káva na mapě světa5 minut čtení
    Mimo zemí Jižní a Střední Ameriky je významným kávovým producentem i Afrika. Káva se tu pěstuje ve všech středoafrických a jihoafrických státech a také podél východního pobřeží. Zmíníme se jenom o významných producentech kávy. Zemí, kde se pěstuje nejkvalitnější robusta (její zastoupení je až 98%), je Angola. Káva pocházející z této země má drobné až střední zrno a obsahuje i zrna perlová; zpracovává se pouze suchou metodou. zobrazit článek
    Historie kaváren
    Historie kaváren
    10. prosince 2008
    Historie světa kávy8 minut čtení
    Dovolujeme si představit Vám novou místnost pro služby veřejnosti určenou, pro pohodlí, práci i odpočinek charakteru různého. K potřebám Vašim bude sloužiti každým dnem, od svítání do zvonění klekání, bez zdráhání nejmenšího. Ale nyní již nemarněme slovy. Pojďte a ochutnejte kávu naši nejčerstvější! zobrazit článek
    Biokáva
    Biokáva
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě5 minut čtení
    V regálech, letácích i na displejích. Označení EKO, BIO, ORGANIC se prostě nedá vyhnout. Nemusíte ani hledat a nejspíš něco takového objevíte i ve svojí špajzce. Přitom nejde jen o prázdnou masírku. Ve skutečnosti to celé má smysl. A hlavně pevná pravidla, která biopotraviny musí splňovat. zobrazit článek
    Nejdražší kávy světa
    Nejdražší kávy světa
    8. prosince 2008
    Kávové zajímavosti4 minuty čtení
    Zajisté nás občas zláká ochutnat nějakou výjimečnou a jedinečnou kávu, některou z nejdražších káv na světě. zobrazit článek
    Fair Trade káva
    Fair Trade káva
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    Označení Fair Trade, tedy „spravedlivý obchod“, získává dnes na značné popularitě. Fair Trade je nyní značkou, která dává pěstitelům z rozvojových zemí šanci vymanit se z chudoby a bídy. zobrazit článek
    Kofein a jeho účinky na lidský organismus
    Kofein a jeho účinky na lidský organismus
    8. prosince 2008
    Mýty a fakta o kávě4 minuty čtení
    „Kofein patří mezi skupiny látek, kterým říkáme léky podporující bdělost,“ jak praví definice. Názory vědců na účinky kofeinu jsou rozdílné a dělí se zhruba na dva tábory. Jeden považuje kofein za drogu, na kterou lze lehce získat návyk a poukazuje také na jistá rizika spojená s jeho používáním. zobrazit článek
    zobrazuji 73-80 z 91