+420 277 277 949Po–Pá: 8:30–17:00
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Blog o kávě

    Píšeme, abyste měli co číst u kávy – a hlavně teda o kávě. Sbíráme fakta, vyvracíme mýty a pořád sledujeme, co se kde v tom našem voňavém světě šustne. Tak dobrou chuť, pokud právě popíjíte.
    Historie moka konvičky
    Historie moka konvičky
    25. března 2015
    Historie světa kávy4 minuty čtení
    Kdo a kdy zkonstruoval první moka konvičky? A proč byly na samém začátku vyráběny výhradně z hliníku, a nikoli třeba z nerezové oceli? zobrazit článek
    Historie french pressu. Začínáme nový seriál ze světa kávy
    Historie french pressu. Začínáme nový seriál ze světa kávy
    19. března 2015
    Historie světa kávy4 minuty čtení
    Po seriálu „Jak připravit kávu“ k vám přicházíme se seriálem dalším. Tentokrát se společně vydáme proti proudu času do historie oblíbených kávovarů. Napoprvé se vydáme do italského Milána a francouzské Provence. Za french pressy. zobrazit článek
    Recept: Rüdesheimer Kaffee
    Recept: Rüdesheimer Kaffee
    4. března 2015
    Kávové recepty3 minuty čtení
    Káva a alkohol. Kombinace, která má svoje místo v kávové tradici většiny zemí světa. Kávu irskou a mexickou jsme si společně už připravili, tentokráte se vydáme mnohem blíž. K našim západním sousedům – do Německa. zobrazit článek
    Recept: Mexická káva
    Recept: Mexická káva
    29. ledna 2015
    Kávové recepty2 minuty čtení
    Zatímco irská káva, kterou jsme už také společně připravovali, je v Česku jako doma (i když jen v málokteré kavárně a restauraci ji dokážou připravit správně), kávu, kterou s námi ochutnáte dneska, na nápojových lístcích v Česku najdete jen velmi zřídka. zobrazit článek
    Recept: Irská káva
    Recept: Irská káva
    21. ledna 2015
    Kávové recepty3 minuty čtení
    Letošní zima má sice do pořádné zimy daleko, neznamená to ale, že občas není potřeba zahřát se dobrým horkým nápojem s kapkou alkoholu. Pro ty, koho už omrzela klasika v podobě grogu, máme recept na pravou irskou kávu, která v těchto dnech (25. leden) slaví narozeniny. zobrazit článek
    Balíme pečlivě a s láskou!
    Balíme pečlivě a s láskou!
    25. listopadu 2014
    Zazvoní zvonek, vyjdete ven a tam kdosi s velkým balíkem. Je to skutečně pro mne, čekám drobnost, ale křehkou, ptáte se. Ten kdosi zatřese krabicí a vy slyšíte, jak uvnitř něco naráží do stěn. zobrazit článek
    Co je důležité vědět před přípravou espressa?
    Co je důležité vědět před přípravou espressa?
    3. října 2014
    Tipy na přípravu kávy4 minuty čtení
    Připravit opravdu výborné espresso? To je hodně teorie a ještě více praxe. Připravili jsme pro vás dvoudílný seriál, ve kterém společně „proklepneme“ přípravu espressa od A do Z. zobrazit článek
    Lavazza míří do vesmíru jako první kosmické espresso
    Lavazza míří do vesmíru jako první kosmické espresso
    2. října 2014
    Kávové zajímavosti1 minuta čtení
    Celých 13 let si astronauti, obývající mezinárodní kosmickou stanici, mohli namísto oblíbené kávy dopřát pouze instantní náhražku. Časy se ale mění a už brzy bude vše jinak – Samantha Cristoforetti, první italská astronautka, která se zanedlouho chystá na kosmickou stanici ISS, si dopřeje opravdové espresso. zobrazit článek
    zobrazuji 25-32 z 92