+420 277 277 949Po–Pá: 8:00–16:30
(prodejna 10:30–13, 14–18)

    Blog o kávě

    Píšeme, abyste měli co číst u kávy – a hlavně teda o kávě. Sbíráme fakta, vyvracíme mýty a pořád sledujeme, co se kde v tom našem voňavém světě šustne. Tak dobrou chuť, pokud právě popíjíte.
    1 000 recenzí, 100 % spokojených zákazníků
    1 000 recenzí, 100 % spokojených zákazníků
    16. září 2013
    Káva? French press? Moka konvička? Jen „zboží, které posíláme dál“? Ne. Káva je pro nás vášní. Vášní, kterou s každou vyexpedovanou objednávkou předáváme vám. 1 000 recenzí a 100% zákaznická spokojenost říkají, že to děláme dobře, že se na kávu a její svět díváme stejnýma očima jako vy. To je pro nás ta největší pocta. Děkujeme! zobrazit článek
    Jak připravit cappuccino a caffè latte v Bialetti Mukka Express
    Jak připravit cappuccino a caffè latte v Bialetti Mukka Express
    21. srpna 2013
    Tipy na přípravu kávy4 minuty čtení
    Rádi cappuccino nebo caffè latte? A chcete si je připravovat doma rychle a s minimem práce? Bez našlehávání mléka? Bez zklamání, že crema spadla, ještě než jste dopili? Moka konvička – kapučinátor – Bialetti Mukka Express je pro vás jako dělaná – stačí nalít vodu a mléko, nasypat kávu a postavit konvičku na vařič. Za několik minut naléváte do šálků výtečné cappuccino či caffè latte. zobrazit článek
    Moka konvička vs. perkolátor. Co je co?
    Moka konvička vs. perkolátor. Co je co?
    8. července 2013
    Kávové zajímavosti4 minuty čtení
    Je moka konvička to samé co perkolátor? A kafetiéra? A skutečně neexistuje piccolo? Rozhodli jsme se, že mnohé, ve světě kávy zažité omyly a mýty, uvedeme postupně na pravou míru. První díl nového seriálu věnujeme moka konvičce. Nebo je to perkolátor? zobrazit článek
    Peklo na talíři představilo peklo i ráj v šálku kávy
    Peklo na talíři představilo peklo i ráj v šálku kávy
    28. května 2013
    Roman Vaněk. Výborný kuchař a zakladatel Pražského kulinářského institutu, ve kterém působí například se Zdeňkem Pohlreichem. A také nesmlouvavý kritik nešvarů v českém potravinářství. zobrazit článek
    Coffeevac zabalí kávu do vakua. Rychle a bez práce
    Coffeevac zabalí kávu do vakua. Rychle a bez práce
    23. května 2013
    Původně se používal výhradně jako vakuová dóza na čaj – po celém světě se prodalo na 5 milionů kusů, než se přišlo na to, že může mít i jiné využití - na kávu a další pochutiny, kterým vadí vzduch a vlhkost. Typicky oříšky, sušenky, bylinky či třeba ovesné vločky. zobrazit článek
    Nescafé a turek. Pro třetinu z nás nepřítel
    Nescafé a turek. Pro třetinu z nás nepřítel
    23. dubna 2013
    Mýty a fakta o kávě1 minuta čtení
    Doba se mění. A mění se i kávové zvyky. Jestliže v Československu osmdesátých let káva rovnala se turek, po roce 1989 přesedlala část z nás na kávu rozpustnou. zobrazit článek
    Black Ivory - káva pasírovaná skrze slona
    Black Ivory - káva pasírovaná skrze slona
    20. dubna 2013
    Kávové zajímavosti2 minuty čtení
    Třicet dva kilogramy dovnitř, jeden ven. Nasládlá chuť bez hořkosti, pouhá čtyři místa na světě, kde je k dostání. O čem je řeč? O kávě, která po kávě cibetkové převzala na podzim roku 2012 žezlo nejdražší kávy světa a která je „vyráběna“ zažívacím traktem největšího suchozemského savce – slona indického. zobrazit článek
    Koupíte kávu těm, co na ni nemají?
    Koupíte kávu těm, co na ni nemají?
    9. dubna 2013
    Kávové zajímavosti1 minuta čtení
    Káva i pro ty, kdo si ji nemohou právě dovolit? Světem se po hospodářské krizi začíná šířit vlna „odložené kávy“. Princip je jednoduchý. V kavárně objednáte kávu jednu, zaplatíte dvě. Tu druhou dostane ten, kdo na kávu právě nemá peníze. zobrazit článek
    zobrazuji 49-56 z 97